Laiturinnokka-podcast.

Ajatuksia johtajuudesta ja kasvusta ajassa, jossa muutos on pysyvää.

Laiturinnokka-podcastissa puhutaan johtajuudesta aikana, jona muutos on uusi normaali. Tarkastelemme työelämää johtajan ja esimiehen silmin, mutta ilmiöt koskettavat meitä kaikkia. Podcast tarjoaa ajateltavaa jokaiselle, joka tavoittelee kestävää ja inhimillistä kasvua, vahvasti digitaalisessa maailmassa.

Kuuntele kaikki jaksot alta tai kuuntele Laiturinnokka-podcast Spotifyssa. Alempaa sivulta löydät jokaisen jakson esittelyn ja ääniraidan sekä materiaalivinkit.

9. Miten milleniaaleja johdetaan?

Mitä yritykselle merkitsee, kun tulevaisuuden tekijät vaalivat vapautta, kohauttavat olkiaan omistamiselle ja liikkuvat arvojensa mukaan? Millaisia vaatimuksia eri työntekijäsukupolvet asettavat rekrytoinnille ja perehdyttämiselle – ja miten yritys voi tarttua uusiin mahdollisuuksiin?

Tulevaisuudenkuvia työntekijärakenteesta ja lyhytaikaisten työntekijöiden iloista maalailee esimiesvalmentaja, Business Coach Suvi Kohisevankoski. Haastattelijana Marika Airila.

8. Miten kehittyä asiantuntijana? 3 tärkeää tasoa

Miten huolehtia omasta kehittymisestä ja ammatillisesta kasvusta? Mikä on kehityskeskusteluiden rooli – ja mitä ihmettä ovat kehittymiskeskustelut?

Asiantuntijana kehittymisestä, mentoroinnista ja itsetuntemuksesta kertoo innovaatiojohtamisen opiskelija, Business Consultant Kaisa Railanmaa. Haastattelijana Marika Airila.

Jaksossa mainittua:
Reaktorin käsikirja kehittymiskeskusteluihin
Emily Esfahani Smithin kirja Merkityksellisyyden voima, alkuperäisteos The Power of Meaning – Crafting a Life That Matters
Nancy Adlerin lyhyt video reflektiivisestä johtajuudesta
Frederic Laloux’n teos Reinventing Organizations

7. Miksi ja miten työkykyä johdetaan?

Mitä hyvä työkyky on ja kuinka siitä huolehditaan? Miten osaaminen liittyy työkykyyn – entä empatia? Mitä yritys voi tehdä johtaakseen työkykyä aiempaa paremmin?

Työkyvyn määritelmästä, tärkeydestä ja haasteista kertoo työkykyjohtamiseen keskittyvän Well3 Oy:n toimitusjohtaja Johanna Huhta. Haastattelija Marika Airila.

Jaksossa mainittua:
Well3 Oy
Työterveyslaitoksen työkykytalo

Well3 Oy kehittää parhaillaan työkykyopasta esimiestyön tueksi. Opasta varten keräämme esimiesten ajatuksia työkyvystä. Jos olet esimies ja haluat osallistua, avaa kysely tästä. Kiitos, vastauksesi on tärkeä.

6. Miten houkutella ja pitää osaajat?

Mikä neuvoksi, jos rekrytoinnit haastavat kasvun? Miten houkutella osaajia – ja saada heidät jäämään – kun työntekijöistä alkaa olla pulaa? Miten tunnistaa omat vahvuudet ja mahdollisuudet yrityksenä ja luoda HR-visio, joka vetää puoleensa?

Ajatuksia kasvuhaluisen yrityksen HR-strategiasta ja sen toteuttamisesta ruotii Talentreen toimitusjohtaja, Antti Haapakorva. Haastattelijana Marika Airila.

Jaksossa mainittua:
Ihmeellisen hyvä työnantaja -benchmark Wunder
Great Place to Work -kilpailu

5. Miksi pitäisi kasvaa ja kuinka se onnistuu?

Tarvitseeko yrityksen aina kasvaa? Mitä kasvu vaatii ja mikä sitä rajoittaa? Mitä haittaa siitä on, jos yrittäjä, pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja ovat yksi ja sama henkilö?

Puhetta kasvun vaatimasta ajattelusta, kasvun matematiikasta ja myynnistä kasvun tekijänä. Näkemyksistään kertoo Talentreen myyntijohtaja Pekka Hyvärinen, haastattelijana Marika Airila.

Jaksossa mainittua:
Modernin myynnin valmennus
Modernin myynnin valmennus Kuopio ja Mikkeli syksy 2019

4. Miksi kannattaa osallistaa ja 12 kysymystä, joilla aloitat!

Mitä on osallistava johtaminen ja miten sitä käytännössä tehdään? Mitkä uskomukset estävät hyödyntämästä yrityksestä löytyvää potentiaalia? Miten osallistaa henkilöstö kehittämiseen ja poistaa pullonkaula, jonka johto usein muodostaa? Jakson lopusta listataan 12 kysymystä, joiden avulla pääset keskustelussa alkuun.

Keskustelemme osallistavasta johtamisesta ja henkilöstön osaamisen hyödyntämisestä.  Asiantuntijana esimiesvalmentaja, Business Coach Suvi Kohisevankoski. Haastattelijana Marika Airila.

Huom! Tämän jakson kohdalla oli niin sanotusti mikki vinossa, joten ääni tuntuu tulevan kaivon pohjalta tai ulkoavaruudesta. Pyydämme anteeksi ja varmistamme, että seuraavalla kerralla homma rullaa entiseen malliin 🙂

3. Mikä johtamisessa muuttuu ja kuka pärjää?

Kun kaikki ympärillä muuttuu, miten johtaminen muuttuu? Mitkä muutokset vaikuttavat siihen, mitä taitoja johtajalta vaaditaan ja miten johtaja voi osaamistaan kehittää? Mikä samalla pysyy ennallaan ja vahvistuu entisestään?

Ajatuksiaan uusista työntekijäsukupolvista, valmentavasta johtamisesta ja tunneälystä avaa kasvuyrityksen toimitusjohtaja, koodaajienkin kapteeni, Antti Haapakorva. Haastattelijana Marika Airila.

Jaksossa mainitut materiaalit:
Luontaisten taipumusten analyysi
Ilmainen persoonallisuustesti, mukailee luontaisten taipumusten analyysia
Simon Sinek, (Youtube, 13.5.2019) The Infinite Game: How to Lead in the 21st Century

2. Miksi pysähtyminen on tietotyössä tärkeää?

Meissä istuu tiukassa ajatus siitä, että kiire on tärkeyden mitta. Miksi jatkuva suorittaminen kuitenkin tekee tietotyöläisestä tyhmän, ja mitä asialle voisi tehdä? Millaisia sankaritarinoita tarvitsemme burn out -sankareiden rinnalle, ja miten johto voi näyttää esimerkkiä?

Keskustelemme tietotyön ominaispiirteistä ja hyvän ajattelun edellytyksistä. Asiantuntijana esimiesvalmentaja, Business Coach Suvi Kohisevankoski. Kyselijänä Marika Airila. Taustalla kaksi villakoiraa ja taivaalla kaarteleva lentokone.

Jaksossa mainitut kirjat:
Katri Saarikivi, Aivot työssä (2018)
Maaretta Tukiainen, Luova Tauko (2018)

1. Miksi uupumisen ennaltaehkäisy on niin vaikeaa?

Työuupumus on kasvuyrityksen ja tietotyöläisen uhka numero yksi. Mikä tekee uupumisen ennaltaehkäisystä niin vaikeaa ja miten yritys voi pyrkiä puuttumaan tilanteeseen ajoissa?

Keskustelemme työssä jaksamisesta ja itsensä johtamisesta konkreettisten esimerkkien kautta. Omia käytäntöjään ja näkemyksiään avaa itsekin kasvuyritystä luotsaava toimitusjohtaja Antti Haapakorva. Haastattelijana Marika Airila.

Jaksossa mainitut teokset:
Aki Hinta, Voittamisen anatomia (2015)
Pekka Pohjakallio ja Saku Tuominen, Työkirja (2013)

Kerro, mitä pidit!

Herättikö jokin jakso ajatuksia, jotka haluaisit jakaa kanssamme? Tuliko mieleesi aihe, jota toivoisit meidän käsittelevän tai muisteletko talenttia, jonka ääntä olisi hauska kuulla myös podcastissa? Odotamme mielenkiinnolla viestiäsi! Lähetä meille palautetta, aihevinkkejä tai kommenttisi alla olevalla lomakkeella. Voit myös nakata ajatuksesi sähköpostitse marketing@talentree.fi tai jaksoissa kuulluille talenteille etunimi.sukunimi@talentree.fi. Kuulemiin!

TalentreePalvelutLaiturinnokka-podcast
X