Webinaari 4.6. klo 9-10: Lisäarvoa tuova strateginen hallitus

Ilmoittaudu

Strategia ja johtaminen

Heidi Eskelinen kasvokuva

Heidi Eskelinen

Kaisa Stigell kasvokuva

Kaisa Stigell

Strateginen kyvykkyytemme kasvoi konsultoinnin avulla

Sari Hallikainen, toimitusjohtaja, Taustamarkkinat BGMT

Olemme edistäneet strategiamme toteuttamista Talentreen kanssa. Konkreettisen etenemissuunnitelman työstäminen auttaa näkemään, miten tavoitteet ovat saavutettavissa ja mihin resurssit kannattaa suunnata.

Strategian pilkkominen ja budjetointi tarkentaa ja tehostaa tekemistämme.

Sari Hallikainen, toimitusjohtaja, Taustamarkkinat BGMT

Strategian toteuttaminen muuttui käytännönläheiseksi

Päivitimme strategiaamme Talentreen kanssa syksyllä 2020, ja jatkoin sen päivittämistä itsenäisesti vuonna 2021.

Kehitysprojektimme eivät kuitenkaan lähteneet toteutumaan täydellä teholla. Halusimme panostaa niihin ja saada erityisesti tuotevalikoimaamme viilattua.

Talentreelta Heidi ja Kaisa tulivat avuksemme sparraamaan tuote- ja kustannuspuolta. Kyseessä oli täsmäisku strategiaamme siitä näkökulmasta, mitä kannattavuuden, kulujen ja resurssin kautta tarkasteltuna on järkevää tässä kohtaa tehdä.

Keskustelimme tuotevalikoimastamme, ja sovitimme tuotteitamme ja budjettiamme yhteen, mikä on meille jopa elintärkeää. Olemme pienyritys, ja sekä toimitusjohtajan että hallituksen puheenjohtajan roolissa keskustelukumppani on minulle äärimmäisen tärkeä.

Koen, että Talentreen kanssa asioista keskustellaan käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi niin, että hahmottuu, että asiat ovat tehtävissä ja tavoitteet saavutettavissa.

Vaikka strategiatyö on minulle tuttua, tuli keskustellessa tunne, että nyt oikeasti ymmärrän, miten se saadaan näkymään arjessa.

Mietimme myös, miten askelmerkit käytännössä menevät: vastuutimme tehtäviä ja pilkoimme suunnitelmia. Aikataulutimme kehitysprojektit, toimenpiteet ja seurannan alamme kausivaihtelun mukaisesti.

Asiantuntijan sparraus tarkentaa ja tehostaa tekemistä

Projektin tulokset näkyvät omassa tekemisessäni ja puheissani. Työ on tuonut varmuutta päätöksentekoon, kun valintojen perusteena voi käyttää esimerkiksi kannattavuutta, ja on helpompi nähdä, mitä pitää tehdä ja mitä ei.

Näen, että strategian pilkkominen ja budjetointi tarkentaa ja tehostaa meidän tekemistämme. Kun ylimääräinen säätö jää pois, jää aikaa myös luovuudelle ja kehittämiselle.

Yritysten kehittämispalveluita, joita hyödynsimme, on helppo hakea, ja mahdollisuus tukeen kannattaa käyttää. Kehittämispalveluiden avulla oppii tunnistamaan, mihin tarvitsee apua, ja kynnys asiantuntijapalveluiden hyödyntämiseen myös ilman tukea madaltuu.

Strategian toteuttamisen valmennus tekee asiat näkyviksi

Jatkumona projektillemme Kaisa veti meille valmennuksen, jonka aiheena oli strategian toteuttaminen arjessa.

Koen, että ulkopuolisesta näkemyksestä on apua myös sen kiteyttämisessä, miten meistä jokainen vaikuttaa strategian toteutumiseen ja miten omaa työaikaa kannattaa priorisoida: samat asiat voivat aueta eri tavalla toisen kertomana, etenkin kun kumppanina on asiantuntija, joka tietää, mitä tavoittelemme ja mihin olemme menossa.

Emme ole ikinä lähteneet uuteen vuoteen näistä lähtökohdista, joissa suunnitelmallisuus ja järjestelmällisyys ovat vahvasti mukana tekemisessä. Päämäärä on itselle selkeä, ja odotukset suuret.

Vaikka pandemia on ollut tapahtuma-alalle karseaa aikaa, olemme saaneet liikevaihtoamme kasvatettua, ja tästä on hyvä jatkaa.

Talentreen tarjosi aitoa keskustelua ja sparrausta

Heidillä ja Kaisalla on molemmilla kyky avata asioita ymmärrettävästi ja osoittaa kohtia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Vaikka olin hyvin valmistautunut ja perehtynyt, sain uutta ymmärrystä ja näkemystä talouden ja strategian johtamiseen.

Tykästyin myös Kaisan positiiviseen ja rakentavaan energiaan, jolla hän tulee tilanteisiin ja haluaa ratkaista ongelmat. Kaisan asiantuntemus on todella hyvää: kokemus ison tiimin johtamisesta ja monenlaisten käytännön haasteiden kohtaamisesta huokuu hänestä. Samalla mukana on tietty inhimillisyys ja hyväksyntä.

Minulle tärkeintä oli kokea, että Talentreen asiantuntijat haluavat kehittää yritystäni eteenpäin. Ilman hallitusta olen miettinyt isoa kuvaa paljon yksin.

Se, että on henkilöitä, jotka pysähtyvät ja keskittyvät siihen, että näistä asioista keskustellaan, on arvokasta, ja kommunikaatio välillämme toimi erittäin hyvin. Ei niin, että konsultti sanoo mitä tehdään, vaan aitoa keskustelua ja sparrausta.

Olen todella tyytyväinen siihen, mitä Talentree on tarjonnut ja kaikkiin, kenen kanssa olen ollut tekemisissä. Talosta löytyy monipuolista osaamista, ja toiminnassa näkyy ihmislähtöisyys.

Taustamarkkinat BGMT

Taustamarkkinat BGMT on tapahtumatekniikan tuotantoyhtiö, joka tuottaa pelillistä ja elämyksellistä sisältöä mm. yritystapahtumiin ja festivaaleille sekä toteuttaa virtuaalitapahtumia. Lisäksi yritys tarjoaa sisällöntuotannon palveluita markkinointiin ja mainontaan. Taustamarkkinat BGMT:n ytimessä on luoda positiivista ja inspiroivaa sisältöä, joka auttaa luomaan menestystarinoita. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 460 000 €. Tutustu Taustamarkkinat BGMT:hen.

Olen todella tyytyväinen siihen, mitä Talentree on tarjonnut.

Sari Hallikainen, toimitusjohtaja, Taustamarkkinat BGMT

Projektissa mukana

Heidi Eskelinen

Liikkeenjohdon konsultti

Strategian ja talousjohtamisen asiantuntija vahvuutenaan strategiatyö sekä strategian toteuttaminen, yritysrahoitus ja johtamisen kehittäminen.

+358 50 377 7892 heidi.eskelinen@talentree.fi
Heidi Eskelinen kasvokuva

Kaisa Stigell

Toimitusjohtaja, liikkeenjohdon konsultti, valmentaja

Liiketoiminnan kehittäjä vahvuutenaan strategioiden laatiminen ja toimeenpano, muutoksen läpivienti sekä itseohjautuvien organisaatioiden rakentaminen.

+358 50 368 1320 kaisa.stigell@talentree.fi
Kaisa Stigell kasvokuva

Lue lisää

Strategia & johtaminen

Valitse selkeä yhteinen suunta ja ymmärrys siitä, miten tavoitteet saavutetaan. Kehitä kykyänne johtaa tehty työ arkeen ja toteuttaa muutos.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Antti Haapakorva

Strategia & johtaminen

Talentreen perustajaosakas ja kasvun moniottelija, jonka intohimona on yritysten strateginen kehittäminen. Parhaimmillaan strategia- ja hallitustyössä, kehittämässä OHJ-ketjua sekä haastavissa muutosjohtamisen tilanteissa.

044 056 7444
antti.haapakorva@talentree.fi

Varaa tapaaminen