HR ja valmennus • Tilitoimisto ja talousjohtaminen

Hanni Parkkali kasvokuva

Hanni Parkkali

Marika Airila kasvokuva

Marika Airila

Olen saanut edetä kiinnostusteni suuntaan

Tulin Talentreelle töihin joulukuussa 2018 – rennosti suoraan pikkujouluihin. Työskentelin aiemmin perinteisemmässä tilitoimistossa, ja olin päättänyt, että jos pysyn alalla, en vaihda toiseen. Kun tarkastelee nykyistä toimenkuvaani, vaihto on sittenkin hyvin luonteva. Päädyin haastatteluun uteliaisuuttani, kun Haapakorvan Antti, Talentreen silloinen toimitusjohtaja, houkutteli minua “TTP”:lle.

Keskustelun myötä eteenpäin pyrkivä ja tietyllä tapaa nuorekkaampi talo alkoi kiinnostaa. Pidän siitä, että asioita kehitetään ja että sähköisyys on täällä normi ja kokonaisvaltaista. Netvisor ja Procountor olivat minulle aloittaessani uusia ohjelmistoja, mutta nyt on jo vaikea kuvitella aikaa ennen niitä. Talentreessa minua kiinnosti myös se, että täällä ympärillä on muutakin kuin kirjanpitoa.

Eteenpäin pyrkivä ja nykyaikainen firma kiinnosti.

Hanni Parkkali, talous- ja palkkahallinnon asiantuntija, Talentree

Tehtäväni muovautuivat kiinnostukseni mukaan

Aluksi tehtäviini kuului asiakasyritystemme taloushallinnon hoitoa ja jonkin verran palkanlaskentaa. Palkanlaskenta alkoi kiinnostaa minua enemmänkin, ja suoritin työn ohessa palkkahallinnon asiantuntijatutkinnon eli PHT:n jo seuraavana syksynä. Tämän seurauksena palkanlaskennan asiakkaiden määrä kasvoi, ja kirjanpitoasiakkaiden määrä vastaavasti väheni. Samassa rytäkässä hoitooni siirtyivät Talentree konsernin taloushallinto ja palkanlaskenta.

Konsernin kasvun myötä aloimme vuonna 2020 pistää enemmän paukkuja HR-asioihin, jolloin toimenkuvani muutti jälleen muotoaan ja suuntautui vahvemmin kohti ihmisiä ja hyvää työarkea. Aluksi kehitimme HR-puolta yhdessä ulkopuolisen konsultin kanssa.

Syksyllä 2020 aloitin Henkilöstöasiantuntijakoulutuksen ja toimin HR- ja talouspäällikkömme Vesa Sarven työparina. Samalla olin esimiesten sekä muiden talenttien tukena mm. lomiin, työaikaan ja työsuhteeseen sekä talouteen liittyvissä asioissa.

Talous- ja palkkahallinnon asiantuntijana hoidan edelleen konsernimme kirjanpidon ja palkkahallinnon sekä yksittäisiä palkanlaskennan asiakkaita. Vaikka vajaassa kolmessa vuodessa olen siirtynyt aika lailla erilaisiin tehtäviin, on muutos itseni tuntien looginen: pidin lupaukseni olla vaihtamatta yksinkertaisesti tilitoimistosta toiseen.

Talentreella nappailin luontaisesti hoidettavakseni työn sujuvuuteen ja toimiston arkeen liittyviä asioita, jotka edistävät meidän kaikkien hyvinvointia. Oli luontevaa suunnata HR-puolelle ja osallistua mm. perehdytys- ja rekrytointijärjestelmämme kehittämiseen.

Nautin kehittämisestä ja rutiineista

Nautin työni monipuolisuudesta ja ihmisten auttamista. Minulle sopii hyvin se, että voin auttaa jotakuta viemään asioita eteenpäin – etenkin kun ne liittyvät ihmisiin ja työarkeen. Minulle ovat lisäksi tärkeitä tietynlaiset rutiinit ja näen, että kasvavalle yritykselle on tärkeää, että perusta on kunnossa.

Toimintatapojen kehittäminen ja järjestelmällisyyden luominen tuo kaikille sujuvamman arjen: esimiehille kokonaisuus on selkeämpi ja työntekijöille oikeudenmukaisempi, mikä puolestaan vaikuttaa myös henkilöstötyytyväisyyteen. Vaikka kehittämistyö on hidasta, taustalla asioita viedään kuitenkin koko ajan eteenpäin.

Koen, että olen aika paljonkin saanut mennä siihen suuntaan, mikä on kiinnostanut. Tämä on käynyt luontevasti ja pikkuhiljaa, ilman yhtä suurta visiota. Tiedän itseni ja sen, että monipuolinen työnkuva sopii minulle.

Ilmapiiri on vapaa ja kollegat ihania.

Hanni Parkkali, talous- ja palkkahallinnon asiantuntija, Talentree

Parasta täällä ovat ihmiset

Haluan olla työyhteisön luottamuksen arvoinen ja pyrin tekemään toisinaan liiankin kanssa tunnollisesti asiat. Parhaillaan suoritan HR-asiantuntijan liiketoiminnan erikoisammattitutkintoa. Tavoitteeni on kasvaa HR-puolen asiantuntijana.

Lähes kolmen vuoden kokemuksella parasta täällä ovat ihmiset ja se, että ympärillä on eri alojen ihmisiä ja näkemystä hyvin monista asioista. Meillä on tosi joustavaa olla töissä, ja jos omassa elämässä on jotain erityistä meneillään, asiat saa hyvin soviteltua.

Talenttijoukkoon mahtuu paljon erilaisia tyyppejä ja minun näkökulmastani täällä saa olla sellainen kuin on: ilmapiiri on vapaa ja kollegat ihania.

Teksti on kirjoitettu vuonna 2021. Nykyisin Hanni hoitaa konsernimme talous- ja palkkahallinnon sekä toimii HR-asiantuntijana.

Tutustu Hanniin

Hanni Parkkali

HR-, palkka- ja taloushallinnon asiantuntija

HR- ja palkkahallinnon sekä taloushallinnon ammattilainen, joka luo ympärilleen sujuvaa työarkea ja rutiineja.

+358 50 575 9952 hanni.parkkali@talentree.fi
Hanni Parkkali kasvokuva

Lue lisää

Tilitoimisto & talousjohtaminen

Hoidamme taloushallinnon luotettavasti ja nykyaikaisesti ja lisäämme yrityksenne talousosaamista. Vahvuutemme on liiketoimintalähtöisyys ja strateginen ote, joiden avulla luomme kanssasi kannattavuutta, kustannussäästöjä ja kasvua.

Tutustu palveluun