Strategia ja johtaminen

Olli Paavola kasvokuva

Olli Paavola

Sampsa Wulff kasvokuva

Sampsa Wulff

Päivitimme toimenkuvat ja työohjeet vastaamaan kasvua

Ilkka Ahonen, toimitusjohtaja, Suomen Parvekehuolto

Talentree on auttanut meitä sisäisissä prosesseissa, joissa organisaation toimenkuvia on muotoiltu paremmin kasvua tukeviksi. Olen lisäksi osallistunut useisiin Talentreen myyntiin, kasvuun ja johtamiseen liittyviin valmennuksiin.

Hyödymme projektista vielä sittenkin, kun olemme viisi kertaa isompia.

Ilkka Ahonen, toimitusjohtaja, Suomen Parvekehuolto

Organisaatiomuotoilulla helpompi arki kaikille

Balkonser on kasvanut kovaa vauhtia, mikä edellyttää muutoksia toimintatavoissa. Henkilökuntaa on tullut lisää, ja samalla avainhenkilöiden painopiste siirtyy asiakasrajapinnasta johtamiseen.

Olemme kehittäneet johtamisjärjestelmäämme vastaamaan näihin kasvun tarpeisiin. Tehty työ palvelee meitä nyt ja tulevaisuudessa: olemme laittaneet asiat kuntoon varhaisessa vaiheessa, ja hyödymme siitä vielä sittenkin, kun olemme viisi kertaa isompia.

Määrittelimme uudelleen tiettyjen roolien ja tiimien toimenkuvat ja vastuut, ja teimme konkreettisia työohjeita eri tilanteisiin. Tämä helpottaa uusien työntekijöiden perehdyttämistä ja auttaa myös vanhoja työntekijöitä: kun vastaan tulee jokin spesifimpi juttu, voi toimintaohjeet selvittää itse.

Henkilöstöltä on tullut hyvää palautetta muutoksista, ja etenkin uudehkot työntekijät kokevat käsikirjan hyödylliseksi.

Selkeä vastuunjako parantaa kannattavuutta

Selkeä työn- ja vastuunjako parantaa työtehoa, tuottavuutta – ja kannattavuutta. Organisaatiokaavion päivittäminen helpottaa kaikkien arkea, kun meillä on yhteinen käsitys siitä, kuka minkäkin asian hoitaa.

Omalla kohdallani tämä näkyy niin, ettei minun tarvitse enää ottaa kantaa kaikkiin asioihin, vaan voin keskittää ajatukseni siihen, mikä on olennaista. Turha pallottelu sen suhteen, kuka jonkin jutun hoitaa, on vähentynyt.

Organisaation kehittäminen näkyy asiakkaille yhtenäisenä viestinä. Toimintamme asiakkaan suuntaan on selkeää, kun henkilökunnalla on vastaukset ja toimintaohjeet hallussa myös haasteiden varalle. Onnistumisestamme kertoo se, että asiakkaat toivovat meidän kasvavan ja laajentavan alueille, joilla emme vielä toimi.

Tehokasta ja kannustavaa yhteistyötä

Tykkään tehokkuudesta ja siitä, ettei saman asian äärellä käytetä liikaa aikaa. Minulle sopi hyvin, että projektimme eteni tehokkaiden palaverien ja itsenäisen edistämisen kautta.

Kun työnkuvia lähdetään muuttamaan, vaativat asiat pureskelua sekä johdon että henkilöstön päissä, joten on hyvä ottaa aikaa ajatella ja viestiä muutoksesta.

Asiakkaana olen aina saanut hyvää palvelua, vaikka Talentreenkin kasvuvauhti on kova: se, mikä on sovittu, pidetään ja projektit menevät aikataulussa.

Koen, että Talentreen porukka on ihmisläheistä, kannustavaa ja positiivista kautta linjan. Työntekijöistä välittyy yhdessä tekemisen meininki ja vilpitön halu auttaa asiakasyritystä: näkee, että ihmiset nauttivat siitä, että yritykset menevät eteenpäin, ja toisen menestyksestä iloitaan aidosti.

Kumppanin valinnassa painoi taustalla vahva suositus. Myös uusia projekteja Talentreen kanssa on vireillä, muun muassa räätälöity myyntikoulutus myyntiä tekevälle henkilöstölle.

Suomen Parvekehuolto Oy

Suomen Parvekehuolto Oy on innovatiivinen ja rohkea palveluyritys, joka huoltaa parvekelasituksia. 2000-luvulla lasitukset ovat muuttuneet standardiksi, ja niiden huoltomarkkina kasvaa koko ajan. Suomen Parvekehuolto Oy:n vahvuuksia ovat nopea ja laadukas palvelu, joka on tuotteistettu hyvin ja jonka digitaalisuuteen on panostettu. Suomen Parvekehuolto Oy arvioitu liikevaihto vuodelle 2019 on 1,3 m€. Tutustu Suomen Parvekehuolto Oy:hyn.

Selkeä työn- ja vastuunjako parantaa työtehoa, tuottavuutta ja kannattavuutta.

Ilkka Ahonen, toimitusjohtaja, Suomen Parvekehuolto

Projektissa mukana

Olli Paavola

Varatoimitusjohtaja, liikkeenjohdon konsultti

Historiaa tunteva konsultti vahvuusalueinaan omistaja- ja liiketoimintastrategiat, muutoksen johtaminen ja esihenkilötyön kehittäminen.

+358 50 587 7626 olli.paavola@talentree.fi
Olli Paavola kasvokuva

Sampsa Wulff

Kasvu- ja kehitysjohtaja

Monialainen kasvun ja liiketoiminnan osaaja, vahvuuksinaan strategiatyö, asiakaskokemuksen ja myynnin kehittäminen sekä kasvurahoitus.

+358 50 366 0220 sampsa.wulff@talentree.fi
Sampsa Wulff kasvokuva

Lue lisää

Strategia & johtaminen

Valitse selkeä yhteinen suunta ja ymmärrys siitä, miten tavoitteet saavutetaan. Kehitä kykyänne johtaa tehty työ arkeen ja toteuttaa muutos.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Antti Haapakorva

Perustajaosakas, liikkeenjohdon konsultti

Kasvun moniottelija vahvuutenaan strategia- ja hallitustyö, OHJ-ketjun kehittäminen sekä haastavat muutosjohtamisen tilanteet.

+358 44 056 7444
antti.haapakorva@talentree.fi

Ota yhteyttä