Ulkoistus • Vastuullisuus ja HSEQ

Antti Huukonen kasvokuva

Antti Huuskonen

Talentree on laatujohtamisen kumppanimme

Tommi Kasanen, toimitusjohtaja, KT-Shelter Oy

Rakensimme ja otimme käyttöön Talentreen kanssa johtamisjärjestelmän, joka sisältää ISO 9001:2015-standardin mukaisen laatujärjestelmän sekä ISO 14001:2015-standardin mukaisen ympäristöjärjestelmän. Systemaattinen laatujohtaminen on kehittänyt merkittävästi valmiuttamme tehdä kansainvälistä kauppaa.

Halusimme johtamis- ja ympäristöjärjestelmän kehittämiseen apua kädet saveen -hengessä.

Tommi Kasanen, toimitusjohtaja, KT-Shelter Oy

Pieni ydintiimi tuo tehokkuutta tekemiseen

Kehitämme, valmistutamme ja myymme sää- ja häivesuojaratkaisuja. Strategiamme ja liiketoimintamallimme on sellainen, että meillä on ydintoimintoihin keskittyvä oma organisaatio: kehitämme ja rakennamme IPR-salkkua ja perustuotetta itse. Kaikki, mikä ei varsinaisesti liity tuotteen ylläpitoon tai kehittämiseen, on ulkoistettu: mm. valmistus ja detaljisuunnittelu.

Pieni ydintiimimme tuo tehokkuutta tekemiseen ja kiinteät kulut pysyvät kurissa. Samalla kumppaneidemme laatupuolella ja lujuuslaskennassa tulee olla todella hyviä, ja alihankintaverkostomme onkin mietitty tarkasti kuntoon.

Kun teimme ensimmäisiä kauppojamme maailmalla totesimme, että olisi huomattavasti helpompaa, jos meillä olisi ISO-sertifioidut johtamis- ja laatujärjestelmät. Sen sijaan, että jokaiseen toimitusprojektiin tehtäisiin erikseen laatusuunnitelma, voimme ilmoittaa toimivamme tietyn standardin mukaisesti.

Sama koskee NATO:n edellyttämiä AQAP-velvoitteita, joiden osalta etenemme nyt kohti sertifiointia.

Laatu- ja ympäristöjärjestelmä yhtenä kokonaisuutena

Meillä on valmistusta Suomessa ja EU:ssa, ja rakennamme myyntipartneriverkostoa maailmalle. ISO-sertifikaatit ja niihin liittyvät auditoinnit ovat tärkeä osa liiketoimintaamme.

Tähän liittyy myös johtamisjärjestelmän ja prosessien kehittäminen: pysyäksemme teknologian kärjessä meidän tulee kehittää konseptitason tuotetta ja osata ostaa detaljitason palvelu, joka toteuttaa visiomme.

Tarvitsimme laatupuolelle osaavan ja tekevän kumppanin. Aloitimme yhteistyön Talentreen kanssa ja teimme pieniä projekteja, jotka pohjustivat sitä, että jokin päivä johtamis- ja ympäristöjärjestelmämme sertifioidaan. Samalla Talentreen ymmärrys siitä, mitä teemme, syveni.

Myös meillä on ymmärretty järjestelmien tarpeellisuus ja se hyöty, minkä saamme, kun johtamisjärjestelmä liittyy toiminnanohjausjärjestelmäämme. Rakensimme johtamis- ja ympäristöjärjestelmät yhtä aikaa: aloitimme työn Antti Huuskosen kanssa ja jatkoimme sitä Jouni Halosen kanssa.

Duunimäärä oli aikamoinen, mutta kyse on hyvistä asioista, ja halusimme järjestelmät hyvin vahvasti osaksi päivittäistä tekemistä. Pitkällä tähtäimellä ne helpottavat myymistä, ostamista ja toimittamista sekä varmistavat laatua.

Laatupäällikkö on yksi käsipari muiden joukossa

Kun päätimme sertifioida järjestelmät, Jouni toimi työnjohtajana ja ohjasi meitä tekemään oikeita asioita. Tällainen projekti vaati sen, että joku tietää, mitä pitää tehdä ja ottaa myös tehtäviä tehdäkseen.

Jounin työ laatupäällikkönä on ollut erittäin suureksi avuksi: on konsultteja ja on konsultteja – ja sitten on yhteistyökumppaneita, jotka tekee kädet savessa itsekin asioita ja haluavat olla aidosti avuksi yrittäjän arjessa.

Jouni on meillä yksi tärkeä käsipari muiden joukossa ja hyvä tuki, sillä hän on toiminnassamme syvällä, osaa vaatia ja tuntee meidät tyyppeinä. Kumppanuutta ei voi ostaa, vaan se rakentuu pikku hiljaa.

Yhteistyömme on sujunut kokonaisuutena oikein hyvin. Olisi aina helpompaa, jos olisi oma laatunikkari, joka tekisi työtä kahdeksan tuntia päivässä. Se ei kuitenkaan olisi strategiamme mukaista.

Tehokkuusnäkökulmasta Talentreen jatkuva palvelu oli meille paras vaihtoehto. Erityisen merkittävältä on tuntunut se, että teemme nyt dokumentaatiota kehittämisen ohessa. Se helpottaa ja selkeyttää kaikkea tekemistämme.

KT-Shelter Oy

KT-Shelter Oy on innovatiivinen suomalaislähtöinen yritys, joka tuottaa sää- ja häivesuojia puolustusvoimien helikoptereille ja hävittäjille. Yrityksen arvot ovat asenne, avoimuus ja innovatiivisuus, ja se työllistää 8 henkeä. KT-Shelterin liikevaihto vuonna 2021 oli 3,6 m€. Tutustu KT-Shelteriin.

Jouni on toiminnassamme syvällä, osaa vaatia ja tuntee meidät tyyppeinä.

Tommi Kasanen, toimitusjohtaja, KT-Shelter Oy

Projektissa mukana

Antti Huuskonen

Liikkeenjohdon konsultti

Ihmisten ja liiketoiminnan kehittäjä vahvuusalueinaan arkeen istuvat johtamisjärjestelmät, omistaja- ja liiketoimintastrategiat sekä vastuullisuusohjelmat. 

+358 50 374 8084 antti.huuskonen@talentree.fi
Antti Huukonen kasvokuva

Lue lisää

Vastuullisuus & HSEQ

Erota olennainen epäolennaisesta ja rakenna kestävää liiketoimintaa ihmisten, ympäristön ja yrityksesi parhaaksi.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Antti Huuskonen

Liikkeenjohdon konsultti

Liiketoiminnan systemaattinen kehittäjä, joka auttaa johtamaan strategista suorituskykyä ja parantamaan jatkuvasti.

+358 50 374 8084
antti.huuskonen@talentree.fi

Ota yhteyttä