Webinaari 30.4. klo 9-10: Strategian toteuttaminen arjessa

Ilmoittaudu

Strategia ja johtaminen

Olli Paavola kasvokuva

Olli Paavola

Konseptikäsikirjalla uuteen Nousuun

Juho Rissanen, toimitusjohtaja, Vararengasravintolat

Vararengasravintoloiden strategiaan kuuluu pitkällä aikavälillä laajentuminen. Mietimme hallituksessa eri toteutustapoja, ja yhdeksi vaihtoehdoksi nousi Bar Nousun konseptointi. Jotta konseptista olisi helppo viestiä, päätimme laatia Nousulle konseptikäsikirjan.

Konkreettinen toimenpide kasvustrategiassa

Meille on vakiintunut tapa tehdä strategiaa ja toimenpidesuunnitelmat vuodeksi kerrallaan, yhdessä Talentreen kanssa. Tapa on ollut hyvä: strategia antaa askelmerkit ja tuen johtamisjärjestelmälle, kun kaikki omistajista työntekijöihin tietävät, mitä sinä vuonna ja melkein viikon tarkkuudella tullaan tekemään.

Konseptikäsikirja oli yksi toimenpide tälle strategiakaudelle ja olennainen osa kasvun tiekarttaamme. Jos nyt lähdemme laajentumaan, se ohjaa toimintaamme ja ajatteluamme alkaen siitä, sopiiko tietty liiketila Nousulle.

Bar Nousun henki saatiin vangittua.

Juho Rissanen, toimitusjohtaja, Vararengasravintolat

Selkeä konsepti tukee asiakaskokemusta

Tykkään lopputuloksesta paljon. Konseptikäsikirjassa kuvataan Bar Nousun perusliikeidea, missio, visio ja arvot ja ohjenuorat. Käsikirjassa on myös avattu ne asiakasprofiilit, joille toimintamme erityisesti kohdistetaan. Pyrimme tekemään ydinkohderyhmistä konkreettisia, jotta lukija ymmärtää, ketä on ajatus tavoitella.

Konseptikäsikirja helpottaa työidentiteetin löytymistä sekä tiedonsiirtoa, etenkin jos lanseeraamme uusia paikkoja. Kun on selvää, mitä Bar Nousulta odotetaan ja millainen paikan pohjavire on, työntekijä on varmempi tekemisestään työvuorossa ja asiakaspalvelutilanteissa. Tämä taas vaikuttaa asiakaskokemukseen ja missiomme toteutumiseen.

Konseptikäsikirjan myötä ei ole tarvetta selittää joka kerta uudestaan, mitä tarkoittaa, että after ski on mielentila: lupa vapautua ja heittää henkiset toppahousut jalkaan. Tästä on helppo lähteä monistamaan samaa mallia muiden ravintoloidemme kohdalla.

Nousun henki saatiin vangittua

Talentreen konsultti sai porukastamme hyvin irti jokaisen näkökulman Noususta. Paikan henki on aikojen saatossa henkilökunnan ja asiakkaiden vuorovaikutuksessa muokkautunut omaleimaiseksi, ja tämä henki saatiin nyt vangittua konseptikirjaan.

Käsikirja on sellainen kuin haimme ja saanut hyvää palautetta. Ulkopuolinen fasilitoija toi työhön laajuutta ja johti prosessia; omin voimin tulee helposti liikaa oletuksia ja suppea lopputulos. Olimme etuajassa valmiita – osin senkin takia, että kaikki oli niin hyvin suunniteltu.

Autenttisuus ja laatu tekevät valinnasta helpon

Talentree oli meille luonnollinen valinta, koska teemme paljon yhdessä. Yhteistyön taustalla on luottamus ja se, että puhumme samaa kieltä: oikeista asioista oikeilla nimillä.

Koen, että Talentreella on kyky rekrytoida ihmisiä, jotka ymmärtävät, mitä konsultointi parhaimmillaan on. On tärkeää, että molemmilla on aito halu olla samassa tilassa ja että asiakkaalla on tilaa oivaltaa.

Talentreen asiantuntijoilla on hyvät sosiaaliset taidot, ja vuorovaikutuksessa välittyy autenttisuus ja vilpitön auttamisen halu. Ylipäätään tekemisessä on laatuleima, jonka seurauksena meidän ei tarvitse miettiä, onnistuuko asia vai ei.

Suosittelen Talentreeta erityisesti yrityksille, joilla on aito halu kehittää liiketoimintaansa – ei vain voittoa osakkeenomistajille vaan myös tiettyä paloa tekemiseen ja sen vaikuttavuuteen.

Vararengasravintolat Oy

Vararengasravintolat Oy:n missiona on tuottaa aitoja ihmiskohtaamisia, joiden myötä maailmasta tulee meille kaikille pikkuisen parempi paikka. Yhtiön ravintoloita ovat Bar Nousun ohella mm. SalaCavala, Albatrossi, Bar Lasku ja Gloria, joissa yhteishenki ja yhteenkuuluvuus ovat kantavia periaatteita niin asiakas- kuin työntekijäkokemuksen kohdalla. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli noin 6 m€. Tutustu Vararengasravintoloihin.

Ulkopuolinen fasilitoija toi työhön laajuutta ja johti prosessia.

Juho Rissanen, toimitusjohtaja, Vararengasravintolat

Lue lisää

Strategia & johtaminen

Valitse selkeä yhteinen suunta ja ymmärrys siitä, miten tavoitteet saavutetaan. Kehitä kykyänne johtaa tehty työ arkeen ja toteuttaa muutos.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Antti Haapakorva

Perustajaosakas, liikkeenjohdon konsultti

Kasvun moniottelija vahvuutenaan strategia- ja hallitustyö, OHJ-ketjun kehittäminen sekä haastavat muutosjohtamisen tilanteet.

+358 44 056 7444
antti.haapakorva@talentree.fi

Ota yhteyttä