Webinaari 4.6. klo 9-10: Lisäarvoa tuova strateginen hallitus

Ilmoittaudu

HR ja valmennus • Ulkoistus

Interim-osaaja toi avun nivelvaiheeseen

Ympäristökonsultointi- ja -suunnitteluyritys Envineer Oy:llä oli haastava tilanne vuonna 2022, kun heidän HR-asiantuntijansa siirtyi muihin tehtäviin. Kasvuhakuiselle yritykselle, joka työllistää tällä hetkellä 70 henkeä ja panostaa vahvasti henkilöstöön, kyseessä oli merkittävän henkilöriskin realisoituminen.

Talentreelta Outi Piisilä hyppäsi nopeasti mukaan hoitamaan HR-funktion keskeisimpiä tehtäviä interim-päällikön roolissa. Näin johtoryhmä pystyi keskittymään työhönsä ja rekrytointiprosessit rullasivat keskeytyksettä.

Interim-palvelu oli joustava ja kivuton tapa saada apua tilanteeseemme.

Niko Karjalainen, toimitusjohtaja, Envineer Oy

Joustava ratkaisu muutostilanteeseen

Envineerillä oli tarve saada kokenut HR-ihminen töihin nopeasti, sillä HR-asiat olivat yhtiössä olleet yhden ihmisen varassa. Envineerin toimitusjohtaja Niko Karjalainen kääntyi tilanteessa Talentreen puoleen.

– Soitin Antille kysyäkseni onko Talentreen verkostossa sopivaa henkilöstöpuolen osaajaa, ja Outi oli juuri aloittamassa Talentreella, Karjalainen kertoo.

Outi auttoi Envineeriä vastaamalla kriittisimmistä HR-tehtävistä kuten käynnissä olleista rekrytoinneista ja henkilöstönäkökulman tuomisesta johtoryhmätyöskentelyyn. Kasvavalle ja ihmislähtöisesti toimivalle Envineerille HR-asiat ovat johtoryhmätapaamisissa merkittävä teema, johon yhtiö panostaa systemaattisesti.

– Johtoryhmältä on tullut laajasti hyvää palautetta siitä, että Outilta tuli selkeät näkemykset nopeasti, ja hän oli tehokas ja hyvin omatoiminen, Karjalainen kommentoi.

Tiettyjä ei niin kriittisiä HR-asioita jaettiin yhtiössä hoidettaviksi johtoryhmän kesken. Yhtiön johdolle olisi kuitenkin ollut vaikeaa hoitaa HR-tehtävät kokonaisuudessaan valmiiksi täysillä resursseilla ja ilman vahvaa substanssiosaamista. Tähän kokenut interim-osaaja toin nopean avun.

Hyödyimme kokemuksesta ja näkemyksestä

Pari kuukautta kestäneen interim-jakson aikana Outi toi asiantuntemuksensa yhtiön tueksi niin käytännön kuin näkemyksen tasolla, mikä auttoi selviytymään nivelvaiheesta.

– Toimeksianto sopi omaan osaamiseeni täydellisesti, sillä ympäristökonsultointi, -tekniikka ja -suunnittelu on itselleni ensimmäinen ammatti ja myös HR-puoli ja rekrytointimaailma on minulle aiemmasta työhistoriastani tuttu. Sain nopeasti jutun juonesta kiinni ja pystyin tehokkaasti auttamaan nivelvaiheessa, jossa uuden osaajan rekrytoiminen kestää helposti parikin kuukautta, Piisilä kommentoi.

Asiassa tapahtui lopulta onnellinen käänne, kun sama asiantuntija palasi pian lähtönsä jälkeen virinneiden keskusteluiden myötä Envineerille. Yhteistyö Envineerin ja Talentreen välillä on jatkunut myös interim-jakson jälkeen asiantuntijan ja Outin välisenä ammatillisena sparrauksena.

– Outi on henkilöstöpuolen asioissa hyvin kokenut. Ilman Outia meillä olisi pallo pudonnut henkilöstöasioissa hetkeksi, ja tällä olisi ollut isoja seurauksia. Purjehdustermein laivamme olisi voinut keikkua ympäri, mutta Outilta saatu apu rauhoitti paatin kulun, Niko Karjalainen kuvaa.

Purjehdustermein laivamme olisi voinut keikkua ympäri, mutta Outilta saatu apu rauhoitti paatin kulun.

Niko Karjalainen, toimitusjohtaja, Envineer Oy

Lue lisää

HR & valmennus

Luo kestävää kasvua ihmisten kanssa, osaamista ja uudistumiskykyä kasvattamalla.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Johanna Haapakorva

Liiketoimintajohtaja

Inhimillisen liiketoiminnan kehittäjä vahvuuksinaan johtamisen, kulttuurin ja kyvykkyyksien kehittäminen, osaamisen johtaminen sekä strateginen HR.

+358 50 379 4795
johanna.haapakorva@talentree.fi

Ota yhteyttä