Webinaari 4.6. klo 9-10: Lisäarvoa tuova strateginen hallitus

Ilmoittaudu

Vastuullisuus ja HSEQ

Outi Piisilä vahvistaa Talentreen laatu- ja vastuullisuusosaamista

DI, KTM Outi Piisilä aloittaa Talentreella liiketoimintakonsulttina 1.1.2023.

Piisilä tuo Talentreelle runsaasti kokemusta ja osaamista erityisesti liiketoimintaa tukevan HR:n ja vastuullisuustyön eri osa-alueiden kehittämiseen. Teemat ovat ensisijaisen tärkeitä monille kasvuyrityksille, ja siksi strategisesti merkittäviä myös Talentreelle.

Kokenut ESG-osaaja vastaa kasvavaan kysyntään

Piisilä on kokenut osaaja, joka on työskennellyt ESG-teemojen parissa pk-sektorilla yli vuosikymmenen. Talentreelle Piisilä siirtyy Savon Kuljetus -konsernista, jossa hän työskenteli 13 vuotta hallinnollisissa ja kehittämistehtävissä, viimeiset vuodet henkilöstö- ja kehityspäällikkönä.

– Olen hyvin ratkaisukeskeinen tekijä, joka tykkää käydä hommiin nopealla rytmillä. Monipuolinen koulutuspohja ja työkokemus takaavat, että voin työskennellä eri teemojen alla aina strategiasta tuotantoon, Piisilä kuvailee.

Piisilän uraa on leimannut jatkuva kehittyminen ja kouluttautuminen. Ympäristöasioiden parista Piisilä siirtyi nopeasti työskentelemään myös sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden parissa.

– Insinöörinä arvostan systemaattista lähestymistapaa, rakenteita ja prosesseja, joten erilaiset laatu-, ympäristö- sekä työterveys- ja turvallisuusjärjestelmät ovat minulle rakkaita. Koen, että monet organisaatiokulttuuriin ja työyhteisön ilmapiiriin liittyvistä asioita saadaan jo hyvälle mallille, kun rakenteet laitetaan kuntoon ja asiat kirjoitetaan avoimesti auki, Piisilä kertoo.

– HR-työstä pidän sen vaihtelevan sisällön vuoksi: erilaiset henkilöstön kehittämishankkeet ja osaamisen kehittäminen saavat minut innostumaan ja pidän siitä, että nopeita selvitettäviä asioita on paljon, Piisilä jatkaa.

Vastuullisuus ja työnantajamielikuva puhututtavat strategiatyössä

Talentreen toimitusjohtaja Antti Haapakorva näkee, että Piisilän edustama osaaminen on yhä useammalle yritykselle kriittinen menestystekijä.

– Strategiatöissä toistuu tällä hetkellä kaksi teemaa, joista on pakko olla jotain mieltä. Toinen on työnantajamielikuva, sillä kilpailu osaavasta työvoimasta kiihtyy kaikilla toimialoilla ja toimijoilla. Toinen on vastuullisuus, jonka suhteen niin sisäiset kuin ulkoisetkin sidosryhmät odottavat yhä pontevampia ja konkreettisempia toimia. Käytännössä nämä kaksi teemaa ovat vahvasti sukua keskenään ja siksi onkin hienoa, että myös Outin osaamiskokonaisuudessa nämä lyövät luontevasti kättä, Haapakorva iloitsee.

– Olen työskennellyt työnantajamielikuvan ja vastuullisuuden parissa paljon. Tulen infrarakentamisen ja logistiikan alalta, jota myös vaivaa pula tekijöistä, joten olen yrittänyt tehdä oman osani osaajien kouluttamisessa, houkuttelussa ja löytämisessä, Piisilä kertoo.

– Nyt työelämään tulevat sukupolvet ovat aikaisempaa tiedostavampia ja vahvasti arvo-ohjautuvia: arvoja, strategisia linjauksia ja vastuullisuutta kysytään jo työhaastattelussa. Työnhakijoiden lisäksi moninaiset sidosryhmät haluavat tietää konkreettisesta organisaatioiden tekemisestä ja tuloksista vastuullisuuden osalta, Piisilä näkee.

Työ Talentreella tarjoaa Piisilälle jälleen uusia haasteita vaihtelevissa ympäristöissä. Jo nyt hänet on yllättänyt se, miten hyvin oma tausta vastaa asiakkaiden tarpeisiin.

– Talentreelle minua vetivät ennen kaikkea täällä työskentelevät ihmiset ja monipuoliset työmahdollisuudet. Olen tuntenut osan talenteista opiskelujeni kautta, ja he ovat tehneet minuun vaikutuksen persoonallaan jo tuolloin. Olemme keskustelleet Talentreelle siirtymisestä Ollin ja Antin kanssa pitkin matkaa, ja nyt ajoitus oli kaikille oikea, Piisilä kuvailee päätöstään.

– Yrityksissä on herätty siihen, kuinka laaja ja moninainen vastuullisuuden kenttä on, ja voi olla vaikea hahmottaa, miten vastuullisuustyötä voisi konkreettisesti viedä eteenpäin. Samalla HR on nousemassa liiketoiminnan strategiseksi tueksi, kun organisaatioissa mietitään, miten osaajista ja osaamisesta pidetään huolta. Tuntuu luontevalta rekrytoida kokenut osaaja, joka näkemyksellään vahvistaa asiakkaidemme kasvua ja vie myös omaa ajatteluamme eteenpäin, Haapakorva kiteyttää.

Lue lisää Outista sivuiltamme tai verkostoidu Outin kanssa LinkedInissä.

Lue lisää

Vastuullisuus & HSEQ

Erota olennainen epäolennaisesta ja rakenna kestävää liiketoimintaa ihmisten, ympäristön ja yrityksesi parhaaksi.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Outi Piisilä

Vastuullisuus & HSEQ

Tekniikan ja talouden moniosaaja intohimonaan asioiden selkeyttäminen sekä ihmiset. Vahvuusalueina vastuullisuusohjelmat ja -strategiat, CSRD- ja ESRS-raportointi, HSEQ-palvelut sekä ISO9001 ja ISO 14001 -johtamisjärjestelmät.

+358 50 379 7335
outi.piisila@talentree.fi

Ota yhteyttä