Tilitoimisto ja talousjohtaminen

Tomi Sarkkinen kasvokuva

Tomi Sarkkinen

Mikä kirjanpito-ohjelma valita yritykselle?

Ilmainen kirjanpito-ohjelma vai maksullinen taloushallinto-ohjelmisto?

Taloushallintoasiakkaista on kilpailemassa monia erilaisia ohjelmistotaloja, joilla kaikilla on erilaiset kohderyhmät ja toimintamallit. Esimerkiksi toiminimille löytyy kirjanpito-ohjelmia, jotka ovat varsin helppokäyttöisiä ja halpoja. Tällaisia ovat esimerkiksi Holvi ja OP:n kevytyrittäjä-palvelu. Näitä kannattaakin harkita, jos laskin pysyy kädessä ja bisnes on yksinkertaista.

Jos taasen hakee tilitoimiston osaamista, mutta haluaa pitää kulut minimissään, toteuttavat monet tilitoimistot kirjanpitoa tallennuksena. Tämä on kustannustehokasta, mutta työläät myynti- ja ostolaskujen hoito ovat asiakkaan vastuulla ja kuukauden loputtua yrittäjä joutuu kasaamaan kirjanpitoaineiston ja kiikuttamaan sen tilitoimistoon.

Moderni vaihtoehto on sähköinen taloushallinto, jossa tilitoimisto ja asiakas toimivat yhdessä samassa järjestelmässä ja automaatio hoitaa rutiinityöt. Tässä mallissa kirjanpidon runko muodostuu laskujen pohjalta ja yritys pääsee jo kuukauden aikana tutkimaan millaiseksi tulos on muotoutumassa. Tällaisia ohjelmia ovat esimerkiksi käyttämämme Procountor ja Netvisor.

Kirjanpidon hinta ja mitä sillä saa, riippuu ohjelmasta ja tilitoimistosta

Kirjanpidon hinta muodostuu usein tilitoimiston käyttämien ohjelmistojen pohjalle. Perinteisissä paperisissa tilitoimistoissa kirjanpidon hinta muodostuu usein kirjanpitoon menevän ajan tai vientien, eli kirjanpidon rivien, mukaan.

Sähköiset tilitoimistot, jotka käyttävät esimerkiksi Procountoria tai Netvisoria, hinnoittelevat usein kirjanpidon kuukausihintaan, johon kuuluu sovittu paketti palveluita. Tällaiseen pakettiin voi kuulua esimerkiksi kuukausikirjanpidon hoito, raportointi ja yhteydenpito asiakkaan kanssa.

Talentreella koemme, että tämä on asiakkaan suuntaan reilu tapa toimia; asiakas pystyy ennakoimaan kirjanpidon kulut ja tietää mitä rahallaan saa.

Kirjanpito-ohjelmat pienyritykselle

Mikäli yritys on toiminimi ja palkkoja ei makseta, hoituu kirjanpito lähes näppärimmin ruutupaperi ja kenkälaatikko-yhdistelmällä. Pienissä määrin palkkoja on mahdollista maksaa myös esimerkiksi Palkka.fi avulla.

Jos laskuvolyymit kuitenkin nousevat, yrityksellä on palkansaajia on syytä olla reaaliaikaista taloustietoa ja joku jonka puoleen kääntyä taloudenpidossa. Tällöin on syytä alkaa etsiä tilitoimistokumppania, joka tarjoaa sähköistä taloushallintoa. Kun yhteistyö tilitoimiston kanssa toimii, kirjanpito-ohjelman kuukausihinta maksaa itsensä poikkeuksetta takaisin paperihommilta säästyneenä aikana.

Ohjelmistointegraatiot myös muille kuin suuryritykselle

Yhä suuremmalla osalla yrityksillä on liiketoimintansa pyörittämiseen jonkinlainen toiminnanohjausjärjestelmä. Sujuvien rutiinien ja tiedonkulun parantamiseksi on nykyään kannattavaa integroida toiminnanohjaus ja taloushallinto.

Yritysten onneksi integraatiot eivät enää ole vain suuryritysten herkkua, sillä Netvisor ja Procountor Integraatiot mahdollistavat tämän erittäin pienellä vaivalla yrityksen back end -prosessin yhdistämisen yhdeksi kokonaisuudeksi.

Lue lisää

Tilitoimisto & talousjohtaminen

Hoidamme taloushallinnon luotettavasti ja nykyaikaisesti ja lisäämme yrityksenne talousosaamista. Vahvuutemme on liiketoimintalähtöisyys ja strateginen ote, joiden avulla luomme kanssasi kannattavuutta, kustannussäästöjä ja kasvua.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Tomi Sarkkinen

Liiketoimintajohtaja

Liiketoimintalähtöinen talouden ammattilainen. Vahvuusalueisiini kuuluvat kasvuyritysten talousjohtaminen, taloushallinnon prosessit ja niiden kehitys sekä talouden suunnittelu- ja raportointijärjestelmät.

+358 50 595 4498
tomi.sarkkinen@talentree.fi

Varaa tapaaminen