Webinaari 4.6. klo 9-10: Lisäarvoa tuova strateginen hallitus

Ilmoittaudu

Vastuullisuus ja HSEQ

Antti Huukonen kasvokuva

Antti Huuskonen

Laatujärjestelmästä helppo osa arjen tekemistä

Aki Paananen, liiketoimintajohtaja, Cross Wrap Oy

Pitkäaikainen laatukumppanimme Talentree on auttanut päivittämään johtamisjärjestelmäämme tukemaan muuttunutta organisaatiotamme. Ketterä järjestelmä on nyt osa jokaisen työntekijän arkea ja hyödyntää käytössämme olevia digitaalisia järjestelmiä.

Halusimme upottaa laatujärjestelmän suoraan prosesseihin ja systeemeihin.

Aki Paananen, liiketoimintajohtaja, Cross Wrap Oy

Projektissa laadunhallinta intraan

Yhteistyömme Talentreen kanssa alkoi jo vuonna 2015 laatujärjestelmän kehittämisellä ja käyttöönotolla. Olemme tehneet yhteistyötä vuosien varrella, ja Huuskosen Antti on auttanut monenlaisissa laatuun liittyvissä kysymyksissä.

Noin vuosi sitten ryhdyimme pohtimaan, miten saisimme kytkettyä laatujärjestelmämme vielä paremmin jokapäiväiseen tekemiseen. Laatuasiat jäävät helposti pyörimään taustalle omiin taustajärjestelmiin ja exceleihin. Halusimme upottaa laatujärjestelmään suoraan prosesseihin ja systeemeihin.

Teimme Antin vetämässä projektissa suunnitelman, miten laatujärjestelmä saadaan suoraan intraan ja liitettyä jokapäiväiseen, arkiseen raportointiin. Samalla otimme talon sisältä nuoren insinöörin kasvamaan laatupäällikön tehtäviin Antin ohjauksessa.

Tiedonkulku sujuvoitui

Käytännössä uudistimme puolen vuoden projektissa intramme ja digitalisoimme laatukäsikirjan. Nyt laatujärjestelmä on tehokkaassa käytössä. Poikkeamat kirjataan samaan järjestelmään kuin vaikka myynnin tukitiketit tai asiakasreklamaatiot. Saamme näin paremmin kiinni lattiatason tiedosta ja kehitysehdotukset nousevat helpommin esille. Halusimme samalla eroon poikkeamapelosta. Ei ole virhe, että kirjaa laatupoikkeaman, vaan sen tunnistaminen kehittää toimintaamme.

Laatukäsikirjan digitalisoiminen puolestaan tarkoittaa sitä, että se ei ole enää erillinen pdf-dokumentti serverin nurkalla, vaan löytyy heti intran etusivulta. Näin prosesseihin, laatuun ja mittareihin pääse helposti käsiksi. Jokaiselle on selvää, mitä laatu meillä tarkoittaa.

Loppuhyöty näkyy asiakastyytyväisyydessä

Työntekijän kannalta laatutyö on nyt helppoa sekä yksinkertaista, ja se on upotettu osaksi jokapäiväistä toimintaa. Yrityksen johdon kannalta meillä on nyt selkeä vuosikello ja konkreettiset mittarit, joita seuraamme johtoryhmässä. Olemme ajan tasalla koko ajan ja voimme reagoida tarpeen mukaan. Kaiken tavoitteenahan on tietenkin se, että voimme palvella asiakasta paremmin. Laatutekemisessäkin pyrimme koko ajan parantamaan asiakkaan tyytyväisyyttä ja hänen kokemustaan.

Yhteistyöstä aitoa lisäarvoa

Yhteistyömme jatkuu edelleen, vaikka oma laatupäällikkömme ottaa yhä enemmän laatuasioita hallintaansa. Tarvitsemme varmasti jatkossakin palloseinää, sparrailu- ja yhteistyökumppania. Antti on asiantunteva ja hän ymmärtää prosessit sekä laatujärjestelmät. Hänen kanssaan on ollut helppo tehdä töitä.

Arvostamme pitkäaikaisia, todellisia yhteistyökumppaneita. Heistä haluamme myös pitää kiinni, sillä sellainen toiminta tuo oikeasti lisäarvoa. Meille työn laatu on aina ollut tärkeää. Vaikka tämä oli iso askel oppimisessa ja jatkuvassa kehittymisessä, ei projekti ollut loppu vaan alku järjestelmän kehittämiselle. Tätäkin prosessia on kehitettävä jatkuvasti – paikoilleen ei voi jäädä junnaamaan.  

Cross Wrap Oy

Siilinjärveläinen Cross Wrap Oy valmistaa ja myy käärintä- ja purkulaitteita, joilla käsitellään, kääritään ja avataan paaleja. Kansainväliseen asiakaskuntaan kuuluu jätteenkäsittelyn, kierrätyksen sekä energia- ja puuteollisuuden ammattilaisia kuudessakymmenessä maassa. Saalasti-konserniin kuuluva Cross Wrap on toiminut jäte- ja kierrätysteollisuuden parissa jo vuodesta 1994. Cross Wrap työllistää noin 36 henkilöä ja sen liikevaihto oli vuonna 2021 oli 11,56 miljoonaa euroa. Tutustu Cross Wrapiin.

Jokaiselle on selvää, mitä laatu meillä tarkoittaa.

Aki Paananen, liiketoimintajohtaja, Cross Wrap Oy

Projektissa mukana

Antti Huuskonen

Liikkeenjohdon konsultti

Ihmisten ja liiketoiminnan kehittäjä vahvuusalueinaan arkeen istuvat johtamisjärjestelmät, omistaja- ja liiketoimintastrategiat sekä vastuullisuusohjelmat. 

+358 50 374 8084 antti.huuskonen@talentree.fi
Antti Huukonen kasvokuva

Lue lisää

Vastuullisuus & HSEQ

Erota olennainen epäolennaisesta ja rakenna kestävää liiketoimintaa ihmisten, ympäristön ja yrityksesi parhaaksi.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Antti Huuskonen

Liikkeenjohdon konsultti

Liiketoiminnan systemaattinen kehittäjä, joka auttaa johtamaan strategista suorituskykyä ja parantamaan jatkuvasti.

+358 50 374 8084
antti.huuskonen@talentree.fi

Ota yhteyttä