Strategia ja johtaminen

Kaisa Stigell kasvokuva

Kaisa Stigell

Antti Haapakorva kasvokuva

Antti Haapakorva

Työkaluja ja tukea kasvustrategian toteuttamiseen

Kuva: Dieta Oy

Dieta Oy on yksi Suomen johtavista ammattikeittiöiden kokonaistoimittajista, joka palvelee mm. ravintoloita, kahviloita, sairaaloita ja kouluja. Yhtiö on osa Dieta Group
-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli yli 40 miljoonaa euroa.

Dietan tavoitteena oli saada työkaluja ja yhteistä ymmärrystä juuri valmistuneen kasvustrategiansa toteuttamiseen. Erityistä huomiota haluttiin kiinnittää keskijohdon rooliin strategian toimeenpanijana.

”Meillä oli hyvä strategia tehty ja olisi ollut sääli, jos toteutus olisi jäänyt puutteelliseksi. Myös laajennettu johtotiimimme oli peräänkuuluttanut konkreettista tukea liikkeelle lähdössä”, Dieta Oy:n toimitusjohtaja Juhani Järvenpää kertoo projektin lähtökohdista.

Talentree räätälöi Dietalle työkaluista ja työpajoista koostuvan kokonaisuuden, jonka avulla strategiasta saatiin aidosti yhteinen, innostava ja arjessa näkyvä. Talentreella projektista vastasivat Antti Haapakorva ja Kaisa Stigell.

”Onnistuimme 10/10: saavutimme kaikki projektille asetetut tavoitteet. Olemme nyt yhdessä matkalla, joka on konkreettinen ja jossa pystytään jokapäiväisillä toimilla saavuttamaan sitä isoa maalia”, Järvenpää iloitsee.

Onnistuimme 10/10: saavutimme kaikki projektille asetetut tavoitteet.

Juhani Järvenpää, toimitusjohtaja, Dieta Oy

Toteutuksen liekki tarttui yli yksikkörajojen

Järvenpään mukaan Talentree valikoitui Dietan kumppaniksi lähestymistapansa ja henkilökemioiden ansiosta:

”Meillä on hyvin faktapohjoinen strategia, jota ajetaan numeroilla. Pohdimme, että toteuttamisen osalta meidän tulee toimia toisin päin, saada tunnetta ja liekkiä mukaan. Kaisan ja Antin tapa ajatella toimeenpanoa ja sitä, mitkä asiat siinä ovat tärkeitä, olivat hyvin samanlaiset kuin meillä.”

”Yksi tavoitteistamme projektille oli, että strategiasta tulee kaikille yhteinen ja että keskijohto omistaa sen yhdessä joryn kanssa. Kasvuhankkeidemme onnistumisessa tarvitaan useamman yksikön jeesiä, joten pieninkin siiloutuminen piti saada murrettua”, Järvenpää täydentää.

Työtä suunnattiin pitkin matkaa ohjausryhmässä ja edistettiin sekä johtotiimin että laajennetun johtotiimin kanssa.

Hyvään lopputulokseen siivittivät lisäksi onnistunut lähtö ja jaettu motivaatio. Laajennetulta johtotiimiltä tuli kiitosta ymmärryksen lisääntymisestä ja systemaattisuudesta.

”Meillä on sitoutunutta porukkaa, joka innostuu helposti. Alun jälkeen työskentely toimeenpanon parissa tuntui itse asiassa hirveän helpolta, tehtiin töitä ja pidettiin huolta, että kaikki ovat mukana ja pääsevät vaikuttamaan. Saimme ihmisiä vetovastuuseen yli yksikkörajojen, ja viemme kasvuhankkeita nyt yhdessä eteenpäin.”

Muutosta johdetaan kulttuurin ja kasvuhankkeiden kautta

Projektissa yhteistä aikaa käytettiin perehtymällä projektijohtamisen työkaluihin ja ketterään toteuttamiseen. Toinen puoli ajasta oli arvotyöskentelyä, kulttuurin kehittämistä ja strategian sanoittamista.

”Työstimme yhdessä muun muassa muutoshankkeiden sisältöjä ja sitä, millaiset kyvykkyydet tukevat strategian toteutumista”, Stigell kertoo.

Järvenpään mukaan strategian toimeenpano on jatkunut myös projektin jälkeen hyvin. Toimitusjohtajana hän syttyy yhteisistä onnistumisista ja vastuunkantajista, jotka ovat astuneet uuteen rooliin.

”Paras palaute on se, kun näkee, että ihmiset lähtevät tekemään, tulee ensimmäisiä onnistumisia ja näkee heidän tyytyväisyytensä. Olivatpa ne pienempiä tai suurempia voittoja, porukka kokee, että tehdään yhdessä merkityksellistä duunia.”

”Yksilötasolla on ollut hienoa nähdä, miten nykytyössään rutinoituneet ammattilaiset ovat lähteneet mukaan tekemään uutta ja toteuttamaan itseään. Se lisää työn imua ja luo yhä vahvempaa positiivista kierrettä, joka ulottuu kasvuhankkeita laajemmalle.”

Talentree on rinnalle asettuva kumppani

Järvenpää kiittää Talentreen kykyä käydä keskustelua etenemisvaihtoehdoista pitkin matkaa ja sopeuttaa eteneminen Dietan tahtiin:

”Jos me olimme liekeissä, myös Kaisa ja Antti olivat isolla sydämellä tekemässä ja aidosti osa tätä tiimiä, eivät vain objektiivisia ulkopuolisia. Rivien välistä paistoi, että aiemminkin on tehty paljon vastaavia asioita.”

Dietan projektissa yhdistyivät konsultointi ja valmentaminen. Työkalujen käyttöönoton ohella Dieta nosti tasoaan strategian, ihmisten ja kulttuurin johtamisessa.

”Dieta otti asioita käyttöön poikkeuksellisen nopeasti ja systemaattisesti. Niin johtotiimi kuin keskijohto lähtivät toteuttamaan strategiaa vahvasti”, Stigell kertoo.

Järvenpää suosittelee Talentreeta myös muille, jotka ovat samassa tilanteessa lähtemässä toteuttamaan strategiaansa:

”Talentreella on huikeita tyyppejä, jotka ovat osaavia ja hetkessä läsnä meidän kanssamme.”

Alun jälkeen työskentely toimeenpanon parissa tuntui itse asiassa hirveän helpolta.

Juhani Järvenpää, toimitusjohtaja, Dieta Oy

Projektissa mukana

Kaisa Stigell

Toimitusjohtaja, liikkeenjohdon konsultti, valmentaja

Liiketoiminnan kehittäjä vahvuutenaan strategioiden laatiminen ja toimeenpano, muutoksen läpivienti sekä itseohjautuvien organisaatioiden rakentaminen.

+358 50 368 1320 kaisa.stigell@talentree.fi
Kaisa Stigell kasvokuva

Antti Haapakorva

Perustajaosakas, liikkeenjohdon konsultti

Kasvun moniottelija vahvuutenaan strategia- ja hallitustyö, OHJ-ketjun kehittäminen sekä haastavat muutosjohtamisen tilanteet.

+358 44 056 7444 antti.haapakorva@talentree.fi
Antti Haapakorva kasvokuva

Lue lisää

Strategia & johtaminen

Valitse selkeä yhteinen suunta ja ymmärrys siitä, miten tavoitteet saavutetaan. Kehitä kykyänne johtaa tehty työ arkeen ja toteuttaa muutos.

Tutustu palveluun

Ota yhteyttä

Antti Haapakorva

Perustajaosakas, liikkeenjohdon konsultti

Kasvun moniottelija vahvuutenaan strategia- ja hallitustyö, OHJ-ketjun kehittäminen sekä haastavat muutosjohtamisen tilanteet.

+358 44 056 7444
antti.haapakorva@talentree.fi

Ota yhteyttä