Kun jonkin asian toistaa neljättä kertaa, sitä kai vauhdikkaassa nykymenossa voi kutsua jo traditioksi? Niin tai näin, tähän asiaan on kiva palata. On vuosireflektion ja -kiitosten aika.

Ikkunasta avautuva näkymä on tuulinen. Sitä on ollut myös tämä vuosi. Taitaa olla kasvuyrityksen DNA:han kirjoitettu, että polku muodostuu aina vähän erilaiseksi kuin ennalta suunniteltiin. Silti tässä tuulessa on lämmin tuntu. Muutenkin tähdet tuntuvat olevan kohdallaan. Tässä ajatuksiani; puristin tällä kertaa kiitokseni viiden listaan. Ei siksi, että olisi vähemmän syitä olla kiitollinen. Vaan siksi, että näistä taisi tulla laidoiltaan avarammat…

Ajanlaskun uusi aloitus. Niin kai uutta visiotamme voi kutsua. Huomasin aiempien vuosien kiitoskirjeitä lukiessani, että pari vuotta sitten iloitsin silloisesta rohkeasta ulostulostamme, jossa kerroimme rekrytoivamme kerralla 10 digitalistia. Muistan sen silloin tuntuneen hurjalta. Tästä voinee päätellä, miltä tuntui tänä syksynä, kun julistimme uuden tavoitteen sadan talentin rekrytoimisesta. Niinpä, hurrikaanin tuntu siinä oli. On vieläkin. Mutta ilman rohkeita tavoitteita ei maailmaa muuteta. Meidän visiomme on maailma, jossa osaamme valita oikein. Sen saavuttamiseksi tarvitsemme parhaat osaajat, jotka toinen toistaan kirittäen luovat yhä parempia, kestävämpiä ja vastuullisempia ratkaisuja asiakkaidemme liiketoiminnan – ja paremman huomisen – kehittämiseksi.

Asiakkaat – ja heitä palveleva strategia. Tänäkin vuonna on vetänyt nöyräksi se, miten paljon asiakkaamme meihin luottavat. Halusimme luoda strategian, joka on luottamuksen arvoinen ja vie asiakkaidemme liiketoimintaa sille kuuluisalle nextille levelille – ja samalla toteuttaa visiomme. Kilpailuetumme muodostuu siitä, että ymmärrämme aidosti niin ihmistä, liiketoimintaa kuin teknologiaakin. Nämä kolme kulkevat käsikkäin läpi koko konsernin. Toteuttaaksemme strategiaa, meillä pitää olla kyvykkyys sekä tukea asiakastamme oikeissa valinnoissa että auttaa häntä niiden toteuttamisessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että rekrytoinnin painopisteet ovat paljolti teknologiapuolella. Osaavat analyytikot, sovelluskehittäjät ja muut digiajan asiantuntijat ovat keskeisessä roolissa muutoksessa.

Tytäryhtiöt. Vuodentakaisessa kiitoskirjeessä väikkyi yksi asia vasta pilkkeenä silmäkulmassa: uusi työkykyjohtamiseen keskittyvä tytäryhtiömme Well3 Oy. Euroissa mitattavia säästöjä vähentyneiden sairaspoissaolojen ja parantuneen työkyvyn kautta tarjoava yritys on toiminut nyt vuoden. On inspiroivaa, että meillä on konsernissa oma start-up, joka päättäväisesti haastaa yhteiskunnallisia rakenteita ja toimintatapoja – ja tuottaa kaikille hyvää. Alkumatka ei ole ollut haasteeton, mutta ei sen kasvuyrityksellä pidä ollakaan. Välillä töyssyisistäkin tuulista on opittu, ja ensi vuosi näyttää kirkkaalta! Samaan aikaan Talentree Talouspalvelut Oy jatkaa päättäväistä kasvuaan. Asiakastyytyväisyys on edelleen huippuluokkaa, ja lisääntyvän automaation kautta saadaan koko ajan enemmän aikaa vaativaan talousjohtamisen sparraamiseen – jota kasvuhaluiset asiakkaat meiltä odottavatkin.

”Joku”. Jokaisessa yhtiössä on niitä, jotka eivät itsestään paljon ääntä pidä – mutta jotka taustalla vaikuttavat siihen, että muilla on hyvä olla. Toimistolla on siistiä, kollegat huomioidaan ja työympäristöön sekä työssä viihtymiseen liittyviä kehitysideoita tuodaan esiin. Kiitos siis juuri Sinä, joka tunnistat tästä itsesi. Työsi ei ole jäänyt huomaamatta 🙂

42. Ei liene sattumaa, että luku, joka tunnetusti on ratkaisu kaikkeen, on sama kuin tämänhetkinen työntekijämäärämme. Tuntuu huikealta, että meitä on näin monta huipputyyppiä ja terästalenttia saman katon alla. Iloitsen siitä, että toimimme arvojemme mukaan. Iloitsen siitä, että saamme houkuteltua uusia osaajia, kun heitä tarvitsemme. Ja iloitsen siitä, että yksi arvoistamme, jatkuva kehittyminen, on kaikkien talenttien sieluun koodattu. Se varmistaa, että joka vuosi olemme entistä osaavampia, valmiimpia ja vahvempia.

Bonus. Mainitsin alussa, että kirjoittelen tätä tuulisissa maisemissa. Puut, joita tuuli heiluttaa, ovat palmuja, ja hotellihuoneen ikkunasta näkyvä meri on Atlantti, sen länsirannikolta katsottuna. Ensi vuonna tulee 10 vuotta täyteen siitä, kun isä-Pertin kanssa toteutimme yhteisen haaveen ja tuumasimme, että eiköhän aleta talenttipuun kasvatteluun. Matka on ollut vaiherikas, mutta kertaakaan sitä ei ole tarvinnut katua. Tuntuu hienolta huomata, että olemme siinä pisteessä, jossa itse ei tarvitse joka asiaan enää puuttua; ei ole tarvinnut enää pitkään aikaan. Voin vaikka toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni olemalla kuukauden verran perheen kanssa reissussa ja keskittyä etäjohtamiseen – tai ihan olla vaan. Tiedän, että firma on hyvissä käsissä. Aika mahtitunne sekin! Levollisin mielin saa lähteä seuraavalle vuosikymmenelle.

Hyvää uutta vuotta itse kullekin – ja menestystä uuden vuoden koitoksiin!

Terveisin, Antti Haapakorva

Arkistoistamme löydät myös vuosien 2018, 2017 ja 2016 kiitokset, tuolloin TOP10-listauksena.