Tästä tulee nyt häpeämätön happyhappyjoyjoy-julistus, mutta joskus sellaisellekin on sijansa. On nimittäin niin, että kunnianhimon kääntöpuolena on usein se, ettei jo saavutettuja asioita ehdi pysähtyä iloitsemaan, kun tähtäin on jo jossain korkeammalla. Talenttitiimiin on eksynyt jokseenkin kunnianhimoisia tyyppejä – joten mainittu haaste on käsinkosketeltava meilläkin. Mutta näin vuoden loppuessa on aikaa hieman hengähtää, pysähtyä – ja kiittää. Tässä on minun henkilökohtainen TOP-10 –kiitoslistani. Ei kuitenkaan tärkeys- vaan aakkosjärjestyksessä.

  1. Arvojen mukainen toiminta. Moneen kertaan on tälläkin blogialustalla tuotu esiin yrityskulttuurin merkitystä. Ja kulttuuri muodostuu siitä, miten arvoja käytännössä toteutetaan. Käytämme paljon aikaa arvojemme työstämiseen – ja mielestäni se näkyy. Jos jostain olen tämän pumpun kapteenina ylpeä, niin tästä.
  1. Asiakkaiden luottamus. Olemme vuoden aikana saaneet paljon uusia asiakkaita. Ja mikä ilahduttaa vähintään yhtä paljon: vanhojen asiakkaiden kanssa on löydetty yhä uusia tapoja tehdä yhteistyötä. Kasvaminen on mukavinta yhdessä!
  1. Digital Talents Oy. Vuosi sitten strategiaan kirjattiin vahva tavoite digiosaamisen kasvattamiseksi. Silti se, että meillä on nyt kokonaan asiaan vihkiytynyt tytäryhtiö, tuntuu uskomattomalta. Joskus kehityksen vauhti yllättää jopa konsultin.
  1. Hallitustyön kehittäminen. Vuoden aikana on tehty paljon töitä johtamisjärjestelmän kehittämiseksi. Tarkoituksena on ollut se, että omakin kasvun lasikattomme murtuu. Yksi osa-alue on ollut hallitus. Asia saanee lähitulevaisuudessa ihan oman postauksensa, mutta sanonpa jo nyt: uusi hallituksemme tulee olemaan tosi kova sparraaja omia unelmiamme tavoitellessamme. Toiminta starttailee virallisesti helmikuussa 2017…
  1. Kasvu. Tälle vuodelle asetettiin aika kovat tavoitteet. Tarkoitus oli mm. ensimmäistä kertaa päästä yli miljoonan euron liikevaihdossa. Siinä onnistuttiin – kannattavuuden kärsimättä. Se on mielestäni hyvä osoitus siitä, että olemme tehneet oikeita asioita.
  1. Toimitilat. Olemme nyt vuoden olleen näissä Vihtorin (ent. Anttilan) kiinteistön tiloissa. Aivan helmi paikka, jossa viihtyvät niin työntekijät kuin asiakkaatkin. Ainut huoli on se, että nykyisellä kasvuvauhdilla emme tähän kovin pitkäksi aikaa mahdu.
  1. Talentree Talouspalvelut Oy Taloushallintoliiton jäseneksi. Taloustiimi sai vuoden aluksi uuden työkalun (Netvisor), kovat myyntitavoitteet (vähintään 20 uutta Netvisor-asiakkuutta) ja vieläpä haasteen päästä Taloushallintoliiton auktorisoiduksi jäseneksi. Mutta tiimi ei ollut millänsäkään: tavoitteet saavutettiin ja homma rokkaa yhä pontevammin!
  1. Uudet kaupungit. Satsasimme vuonna 2016 jalansijan saamiseen erityisesti Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Savossa. Perustimme toimistot Joensuuhun ja Mikkeliin, ja päivystimme näissä säännöllisesti. On ollut aivan huippua huomata, miten lämpimästi meidät on otettu molemmissa kaupungeissa vastaan. Yhteinen tarina jatkuu! =)
  1. Uudet työntekijät. Tiimiin on vuoden aikana tullut ainakin puoli tusinaa uutta osaajaa. Ja millaisia tyyppejä! Nöyräksi vetää, että pystymme houkuttelemaan maakunnan parhaita talentteja joukkoomme.
  1. Visuaalisen ilmeen uudistus. Teimme kesällä brändikyselyn, jossa pyysimme sidosryhmiämme arvioimaan brändiämme, tapaamme viestiä, jne. Kysely auttoi meitä tosi paljon uuden visuaalisen ilmeen rakentamisessa. Kiitos vielä kerran avusta!

Ugh. Olen lähes puhunut. Ja suosittelen kiitoslistaa Sinullekin – taidanpa heittää ihan (some)haasteenkin! Katso taakse päin ja ole ylpeä siitä, mitä olet saavuttanut. Ja kerro kiitoksesi julkisesti. Se tuntuu hyvältä – ja antaa mukavasti nostetta myös ensi vuoden haasteisiin.

Terveisin, Antti Haapakorva