Talentreen konsultointiliiketoiminta vahvistuu entisestään valmennuspalveluiden osalta. Talentree perustettiin reilu 10 vuotta sitten ihmisten ja liiketoiminnan kehittämistä varten, ja yrityksen missiona on alusta saakka ollut auttaa toisia yrityksiä kasvamaan. Samalla työn muutos, digitalisoituminen ja vastuullisuuden korostuminen ovat entisestään vahvistaneet tarvetta yritysten jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämiselle. Valmennuspalvelut vastaavat osaltaan kasvuyritysten tarpeisiin, joita koskeva monialainen ymmärrys ja kokemus kuuluvat Talentreen vahvuuksiin.

Vahvaa kokemusta osaamisen kehittämiseen

Talentreen valmennuspalveluiden vetäjänä aloittaa syyskuussa KTM Johanna Haapakorva, joka toimii tällä hetkellä Kuopion alueen kauppakamarin kasvun ja osaamisen palvelualueen johtajana. Johannalla on vankka ja monipuolinen osaamistausta, jossa korostuvat yritysten osaamisen kehittäminen, valmennusliiketoiminta ja alueen kasvuyritysten auttaminen. Johannan aluekehityskokemuksen ja siihen liittyvien verkostojen kautta Talentree saa lisäksi asiakasyritystensä käyttöön näkemyksellisen ja yhteistyökykyisen osaajan, jolla on vahva tuntuma alueen yritysten osaamisen kehittämisen tarpeista sekä kyky tuottaa näihin vaikuttavia ratkaisuja.

– Olen työskennellyt kohta 15 vuotta osaamisen kehittämisen ympärillä eri organisaatioissa. Vastaavasti olen kulkenut yrittäjäpuolisoni Antin ja Talentreen matkassa 10 vuotta ja saanut hengittää kasvuyrittäjyyttä. Näen nykyisessä työn ja oppimisen murroksessa paljon mahdollisuuksia, joita haluan entistä vahvemmin olla luomassa. Onkin todella kiinnostavaa ja merkityksellistä päästä työskentelemään Talentreen lahjakkaan moniosaajatiimin kanssa. Odotan innolla, että pääsemme rakentamaan innovatiivisia ja vaikuttavia strategisen oppimisen ratkaisuja asiakkaillemme, kertoo Johanna Haapakorva.

Valmennustiimin kasvu jatkuu

Talentreen valmennuspalvelut tukevat yritysten lähijohtajia, johtoryhmiä ja yksittäisiä johtajia omassa työssään. Valmennustiimiin kuuluu mm. johdon valmentaja Hannu Laakkonen, joka on vaativien johtamisen kehittämiseen liittyvien toimeksiantojen syväosaaja.

– Valmennuksemme on pitkäkestoisesti vaikuttavaa, se lähtee ihmisistä ja kytkeytyy aina organisaation strategiaan. Jatkossa tuomme perinteisten valmennusten rinnalle yhä vahvemmin palveluita, jotka vastaavat dynaamisesti yritysten osaamisen kehittämiseen ja jatkuvan oppimisen muutokseen, konsulttiliiketoiminnan vetäjä Kaisa Stigell kiteyttää.

Johanna Haapakorvan ohella valmennustiimiin tullaan rekrytoimaan lähiaikoina myös lisävahvistuksia.