Arvostan sitä, että meihin luotetaan ja annetaan vastuuta tehdä.

Eero Joensuu, ohjelmistokehittäjä, Talentree Oy

#tositarinoitakasvusta

Eero Joensuu opiskeli toista vuotta AMK:ssa tietotekniikan insinööriksi, kun eteen tuli tarve saada työharjoittelupaikka omalta alalta. Käydessään läpi ohjelmistoja tuottavia pohjoissavolaisia firmoja Eero löysi Talentreen, ja valitsi lopulta useamman haastattelun ja työtarjouksen jälkeen yrityksen työpaikakseen.

– Minulle oli ensiarvoisen tärkeää, että pääsen tekemään ja sitä kautta oppimaan. Myös se vetosi, että vaikka hain vain harjoittelupaikkaa, Kimmo halusi minut töihin.

Eero aloitti työt Talentreella keväällä 2019. Työt jatkuivat osa-aikaisina koulun ohessa aina valmistumiseen saakka, ja nyt Eero työskentelee täysipäiväisesti ohjelmistokehittäjänä Talentreen ohjelmistotiimissä.

– Nopeasti tuli olo, että töistä oppii. Sain myös osan kursseista luettua hyväksi töiden perusteella.

Ongelmien ratkaisu ja toimivat tuotokset ovat työn suola

Eeron työtehtäviin kuuluu tällä hetkellä asiakkaan kanssa toimimista kuten suunnittelua sekä ratkaisujen toteuttamista eli ohjelmointia. Pääpaino on pian kolmen Talentreella vietetyn vuoden ajan ollut ”back endissä” eli palvelinkehityksessä. Työssä Eeroa motivoivat kehittymismahdollisuudet, jotka ovat alalla äärettömät.

– Vanhojen tietojen ja taitojen varaan ei voi jäädä kovin pitkäksi aikaa, vaan koko ajan pitää mukautua ja oppia uutta. Koko ajan pystyy tekemään vähän paremmin ja hienompia ratkaisuja teknologioiden osalta.

Sen jälkeen, kun projektit on saatu liikkeelle, on työ monipuolista ja itsenäistä. Vaihtelua arkeen tuovat vaihtuvat toimialat, toimintaympäristöt ja asiakkaat.

– Se, että saa aikaan näkyvää ja toimivaa ja ratkaisee vaikeita ongelmia, jotka aluksi tuntuvat lähes ratkaisemattomilta, on työn suola.

Ohjelmistotiimi on tiivis ja täynnä hyviä tyyppejä

Vaikka työ on itsenäistä, sitä tehdään porukalla. Ohjelmistotiimin koko mahdollistaa sen, että porukka on tiivis ja viettää aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla mm. padelin ja sulkapallon parissa.

– Tiimissä on hyviä tyyppejä ja huippuja työkavereita, heistä ei jää ikinä mikään kiinni.

Etätyö on tuonut mukanaan uudet työn tekemisen tavat, ja työpaikalla korostuu työkavereiden näkeminen ja sosiaalisuus.

– Minulle etätyö sopii. Kun siitä on päässyt jyvälle, se on itselleni tuottavampi tapa ja tuo joustoa arkeen.

Myös normaalioloissa työ Talentreella on Eeron mielestä rentoa ja mukautuu eri tilanteisiin. Asioita pitää toki saada valmiiksi, mutta itse voi vaikuttaa pitkälti siihen, missä ja milloin työt tekee.

– Kun puolisoni palasi töihin, olin aamut kotona lasten kanssa, ja aloitin oman työpäiväni myöhemmin. Toisinaan käyn myös harrastamassa kesken päivän.

Vastuuta on töissä tullut vuosien saatossa enemmän, kun oma osaaminen on kasvanut. Tulevaisuuden tavoitteena on syventää osaamista entisestään.

– Arvostan sitä, että meihin luotetaan ja annetaan vastuuta tehdä. Itselleni luotto siihen, että ratkaisut ovat parhaita mahdollisia, on tärkeää.

Tiimissä on huippuja työkavereita, joista ei jää mikään kiinni.

Eero Joensuu, ohjelmistokehittäjä, Talentree Oy