Kasvaminen ei kannata, jos ei tiedä, että siihen pystyy.

Miia Eskelinen-Fingerroos, toimitusjohtaja

Toteutimme Talentreen kanssa tietoturvakokonaisuuden, johon kuului mm. teknistä sekä toimintatapojen ja prosessien arviointia, uhkatilateiden mallinnusta ja henkilöstön koulutusta. Taustalla on halu varmistaa, että toimintatapamme kestävät liiketoiminnan skaalaamisen.

Halusimme kartoittaa tietoturvan tilanteen ennakoivasti

Olemme kasvuyritys, ja teemme koko ajan kehitystyötä. Parhaillaan meillä on käynnissä iso laadunhallinnan projekti, jonka taustalla on ajatus liiketoiminnan skaalaamisesta. Tietyllä tavalla myös tietoturvaprojekti on ollut ennakoivaa työtä ja rohkeuden keräämistä kasvua varten. Halusimme varmistaa, että toimintatapamme kestävät nopean kasvun.

Tavoitteenamme oli selvittää tietoturvan näkökulmasta, mikä toimii ja mikä ei ja saada selkeitä suosituksia, miten lähteä tekemään korjausliikkeitä, jos heikkouksia havaitaan.

Asia on meille tärkeä, mutta ydinosaamisemme on eri alueelta eivätkä sisäiset resurssimme riitä tietoturvaprojektin itsenäiseen läpivientiin. Usein asiat näyttävät myös vähän erilaisilta, kun niitä katsotaan ulkoapäin. Ulkoistuksessa hyvää oli erityisesti selkeä aikataulutus ja sen mukainen eteneminen: selkeä kokonaisuus, joka alkoi ja loppui.

Tilannekuva tuo tekemiseen selkeyttä

Olemme tyytyväisiä, että lähdimme tähän projektiin. Tulokset olivat optimistiset eikä suuria yllätyksiä tullut. Tuntuu hyvältä, että tietoturva-asiat on nyt kartoitettu, ja pystymme jatkamaan työskentelyä hyvillä mielin. Saimme selkeän kuvan tilanteestamme ja hyvän toiminta- ja kehityssuunnitelman tulevaisuuteen.

Tilannekuva ja kehityssuunnitelma luovat selkeyttä tekemiseen, ja yleinen tietoisuutemme tietoturva-asioista on lisääntynyt. Aikataulutimme kokonaisuuden niin, että meillä on kesä aikaa tehdä tarkastuksia ja korjauksia. Tiimimme on ollut alusta asti hyvin sitoutunut projektiin, ja olemme suhtautuneet avoimesti ja kehityshaluisina sen eri vaiheisiin.

Koulutuksessa kävimme läpi erityisesti GDPR:ään liittyviä ja tietoturvan hyviä käytänteitä. Teimme myös uhkamallinnuksen ja haavoittuvuusskannauksen tietojärjestelmällemme. Asiakkaiden suuntaan projektilla ei ole suoranaista vaikutusta.

Talentree meni suoraan asiaan ja vastasi tarpeeseemme

Saimme verkoston kautta vinkin, että Talentree tarjoaa myös tietoturvapalveluita. Talentreen kanssa oli helppo asioida, ja erityisesti Mikael ansaitsee suuret kiitokset: hän meni koodarin mentaliteelilla suoraan asiaan, ja projekti eteni sujuvasti. Lopputulema oli selkeä ja täytti tarpeemme ja toiveemme.

Dikaios Oy

Dikaios Oy on iloinen ja ketterästi toimiva kasvuyritys, joka kehittää organisaatioille palveluteknologiaa oppimiseen liittyvien sähköisten sisältöjen hallintaan. Yrityksellä on takanaan vahvan kasvun vuosia. Sen liikevaihto on vuonna 2019 oli 2,02 miljoonaa euroa ja hipoo vuonna 2020 jo 3 miljoonaa euroa. Dikaios kehittää toimintaansa jatkuvasti ja hakee aktiivisesti kansainvälistymistä. Tutustu yritykseen >> dikaios.fi.

Visma Enterprise oy osti Dikaios Oy:n osakekannan syksyllä 2021. Teksti on julkaistu 10.6.2021.

Olemme tyytyväisiä, että teimme tämän.

Miia Eskelinen-Fingerroos, toimitusjohtaja