Saimme riskienhallintaa paremmalle tasolle. Se tuo toimintavarmuutta.

Harri Apell, toimitusjohtaja, ATA-Henkilöstöpalvelut Oy

Selvitimme Talentreen kanssa ajankohtaisen tilannekuvan yrityksemme tietoturvan tasosta. Koulutimme henkilöstöä sekä toteutimme saamiamme korjaus- ja parannusehdotuksia. Saimme hyvän päivityksen tietoturva-asioihin.

Etunojassa tietoturva-asioissa

Olimme syksyllä juuri tehneet ATA-Henkilöstöpalveluiden strategiatyötä Talentreen kanssa ja pohdimme, miten voimme kehittää toimintaamme. Silloin esille nousivat tietoturva-asiat.

Kuvaisin, että tietoturvan lähtötaso oli meillä ihan ok. Varsinaisia ongelmia ei ollut eikä ollut tapahtunut mitään sellaista kriittistä, mikä olisi pitänyt korjata pikaisesti.

Halusimme kuitenkin olla etunojassa liikkeellä ja toimia niin, ettei mitään tapahtuisikaan. Käsittelemme henkilö- ja palkkatietoja. Olisi todella iso riski, jos emme pitäisi huolta tietoturvasta. Olemme täysin riippuvaisia siitä, että pystymme maksamaan ihmisille palkkaa.

Projekti meidän toiveiden mukaan

Saimme Santerilta toiveidemme mukaisesti helpon projektin, jolla pääsimme kiinni moneen pieneen asiaan.

Ensimmäisenä tehtiin alkukartoitus, jossa selvitettiin, miten tieto liikkuu firmassamme ja sen käyttämissä järjestelmissä. Myös toimihenkilöiden oma osaaminen ja ymmärrys riskeistä kartoitettiin. Samalla selvitimme, miten riskeihin voi itse vaikuttaa.

Meidän tilanteessamme palveluntoimittajien järjestelmät ovat tärkeässä roolissa. Uskon, että voimme luottaa niiden sisällä oleviin turvajärjestelmiin. Osaamme nyt myös tarkastella järjestelmiä ja vaatia niiltä enemmän.

Tietoturvaprojektissa nousi esiin useita yksittäisiä asioita, joita käsittelimme yhteisissä työpajoissa ja henkilökunnan koulutuksissa. Mietimme, miten niissä helpoiten voitaisiin päästä pykälää pidemmälle.

Lopputuloksena oli tarkentava ohjeistus. Tämän analyysin seurauksena esimerkiksi hajautimme yhtiön kassavarat kahteen eri pankkiin. Näin pienennämme riskiä, että palkkajärjestelmän kautta päästäisiin kaikkiin varoihin käsiksi.

Riskienhallinta paremmalle tasolle

Koulutuksissa tuli esille myös paljon tuttua. Silti ajattelen, ettei koskaan pidä tuudittautua siihen, että kyllä me tiedämme ja osaamme. Maailmaa muuttuu koko ajan, ja on tärkeää aika ajoin pysähtyä tietoturva-asioiden äärelle.

Saimme riskienhallintaa paremmalle tasolle. Se tuo toimintavarmuutta. Onhan yritysjohtamisen yksi velvollisuus pitää huolta siitä, että tiedostetaan riskit ja ne pyritään minimoimaan.

Itse koen, että on hölmöä, jos tietoturva-asioihin ei panosteta riittävästi, vaan otetaan turhia riskejä. Emmehän mekään voi olla sataprosenttisen varmoja, ettei koskaan mitään tapahdu. Mutta olemme tehneet parhaamme ja myös luoneet rakenteita kriisiviestinnälle, jos jotain sattuu.

Tietoturvan ylläpito on jatkumo

Olen kaikkinensa tyytyväinen prosessiin. Yhteistyö Talentreen kanssa onnistui tosi mutkattomasti ja helposti. Koko tiimin osallistaminen oli tärkeää, ja koko porukka oli läsnä harjoituksissa.

Hanke ei kuitenkaan ollut meille liian työläs, sillä analyysin lisäksi kokoonnuimme pari kertaa porukalla. Myös hinta–laatusuhde oli kohdallaan, saimme monta asiaa eteenpäin.

Uskon, että tästä tulee nyt jatkumo. Vuoden päästä on taas tarpeen tehdä uusi kartoitus – onko maailma muuttunut ja maali liikkunut? Pääsemme silloin taas selvittämään ajankohtaisen tilannekuvan ja löytämään tarpeelliset tavat muuttaa toimintaamme.

 

ATA-Henkilöstöpalvelut Oy

ATA-Henkilöstöpalvelut vuokraa työvoimaa erikoistuen kokoaikaisiin työsopimuksiin teollisuuden tuotannollisissa tehtävissä. Palvelualueena ovat Pohjois-Savo ja eteläinen Suomi. Henkilömäärä on noin 110, joista toimihenkilöitä 7 ja reilu 100 henkeä vuokratyövoimaa. Liikevaihto vuonna 2022 oli 4,5 miljoonaa. Tutustu ATA-Henkilöstöpalveluihin >>

 

Nostetaanko yrityksesi tietoturva helposti seuraavalle tasolle?

Kyberturvallisuus korostuu liiketoiminnassa yrityksen kokoluokkaan katsomatta entistä enemmän. Ajantasainen tilannekuva ja kriittiset perusasiat saadaan kuntoon jo pienellä panostuksella. Näillä luodaan turvaa liiketoiminnan jatkuvuudelle ja osaamisen kehittämiselle. Millainen kokonaisuus lisäisi helposti yrityksesi tietoturvaa? Ota yhteyttä Santeriin: 050 3659879 tai santeri.siltala@talentree.fi.

Hinta–laatusuhde oli kohdallaan, saimme monta asiaa eteenpäin.

Harri Apell, toimitusjohtaja, ATA-Henkilöstöpalvelut Oy