Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä Talentree Group ja siihen kuuluvat kolme yhtiötä (Talentree Oy, Talentree Talouspalvelut Oy, Well3 Oy) saavuttivat merkittävän virstanpylvään vuodenvaihteessa, kun henkilöstön kokonaismäärä saavutti pyöreän 50 hengen rajapyykin. Samalla kasvun tueksi on rekrytoitu lisää osaamista, kun konsultointiliiketoiminnan vetovastuun ottaa Kaisa Stigell ja ohjelmistoliiketoiminnan vetovastuun Santeri Siltala. He aloittavat toimissaan helmikuun alusta.

– Uskon merkitykselliseen työhön ja halusin uusia haasteita kasvavassa asiantuntijayrityksessä. Arvostan Talentreen selkeästi arvo-ohjautuvaa toimintakulttuuria. Lisäksi haluan olla mukana rakentamassa Itä-Suomeen vahvaa osaajakeskittymää, joka voi palvella toimijoita koko Suomessa – myös digitaalisesti, Kaisa Stigell toteaa. Hän siirtyy Talentreelle OP-ryhmästä.

– Minulla on pitkä tausta ohjelmistokehityksestä erilaisissa rooleissa. Toimiala muuttuu nyt todella vauhdikkaasti ja liiketoimintavastuun ottaminen nopeasti kehittyvässä softaliiketoiminnassa on minulle inspiroiva haaste, kyberturvallisuusyhtiö Nixu Corporationista siirtyvä Santeri Siltala kertoo.

Olli Paavola jatkaa yrityksen varatoimitusjohtajana ja ottaa entistä isomman roolin myynnin johtamisesta ja avainasiakkuuksista. Ohjelmistokehityksen vahva monialaosaaja Heikki Meriranta aloittaa teknologiajohtajana (CTO) ja keskittyy mm. teknologiaratkaisujen määrittelyyn ja sovittamiseen asiakkaidemme liiketoimintavaatimuksia vasten. Sampsa Daavitsainen aloittaa Talentreen digitaalisen liiketoiminnan johtajana (CDO). Yhtiön HR-ja talousjohtajana aloittaa Vesa Sarvi. Talentree Talouspalveluiden johtaja Tomi Sarkkinen on kutsuttu Talentreen osakkaaksi.

Kasvuvauhti on nopeaa, ja toimintamalleja on muokattava ketterästi koko ajan.

Lanseerasimme vuonna 2019 strategian, jossa käännämme yrityksen suuntaa yhä enemmän liikkeenjohdon konsultoinnista kohti kokonaisvaltaista digikumppania, jonka toiminnan ytimessä on ihmiset, liiketoiminnan ja teknologian yhdistävä bisnesmuotoilu.  Pandemia buustasi asiakkaidemme tarvetta kehittää toimintamallejaan yhä enemmän digitaalisesti skaalautuviksi. Se loi meille vahvaa kysyntää etenkin teknologiaratkaisuissa. Tässä mielessä olemme olleet koronan edessä hyvin onnekkaita moneen muuhun yritykseen verrattuna, toteaa hallituksen puheenjohtaja Antti Haapakorva.

– Tavoittelemme 150 hengen moniosaajatiimiä vuoden 2025 lopussa, ja tästä matkasta on nyt kolmannes takana. Kasvuvauhti on nopeaa, ja toimintamalleja on muokattava ketterästi koko ajan. Siksi halusimme vahvistaa nopeimmin kasvavien liiketoimintojemme johtamisresurssia, Talentreen toimitusjohtaja Kimmo Vainikainen kertoo.

Talentree-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli hieman vajaa 4,0 M€ ja kannattavuus (EBIT) noin 12,5%. Bisnesalueista nopeimmin kasvoi ohjelmistoliiketoiminta, yli 40%. Konsernin tavoitteena on kuluvalla tilikaudella puhkaista 5 M€ liikevaihtoraja.

Talentree juhlii tänä vuonna 10-vuotistaivaltaan teemalla #tositarinoitakasvusta.