Työnantajamielikuvan kehittäminen & Rekrymarkkinointi

Anna positiivisen työtekijäkokemuksen kuulua ja houkuttele parhaat osaajat työyhteisöösi.

Ota yhteyttä

Rajoittaako osaavan työvoiman saatavuus yrityksesi kehittymistä ja kasvua?

Lähde kehittämään yrityksesi työnantajabrändiä tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti digitaalisen markkinoinnin avulla.

Autamme sinua tunnistamaan oman työnantajuutesi vetovoimatekijät, profiloimaan osaamistarpeesi mukaiset yksilöt sekä viestimään erinomaisuutesi ja kohdentamaan viestin oikealle kohderyhmälle. Datalähtöinen ja harkittu viesti tuo halutut osaajat luoksesi, ja auttaa pitämään kiinni nykyisistä.

Houkutteleva työnantajabrändi vetää osaajat puoleensa

Kotimaisen osaajapulan syvetessä edelleen lähivuosina on tärkeää ryhtyä kehittämään työnantajabrändiä konkreettisesti jo tänään. Tehokkaimmat toimenpiteet sisältävät sopivan kattauksen syventymistä seikkoihin, jotka pitävät nykyisen työyhteisön innostuneena. Juuri näillä asioilla on hyvin suurella todennäköisyydellä merkitystä myös yritystäsi kiinnostavien osaajien markkinassa.

Ajatuksia ja toimenpiteitä ei kannata mielestämme suunnata täysin uusien ammattilaisten työnhakijahankintaan vaan myös nykyisen työyhteisön sitouttaminen on tärkeää.

Autamme sinua tunnistamaan dataan perustuen oman työnantajuutesi vetovoimatekijät, profiloimaan osaamistarpeesi mukaiset yksilöt, tarinoittamaan ja kuvittamaan erinomaisuutesi ja kohdentamaan viestin juuri tälle kohderyhmälle. Toimenpiteiden ytimessä on viestinnän täsmällisyys ja toteutustapa, joka herättää kohderyhmän edustajan mielenkiinnon tuoda oma osaamisensa yrityksesi käyttöön.

Löydä oikea osaaja tehtävään kuin tehtävään

Toiminnassamme kohtaavat luovuus, innovatiivisuus ja määrätietoinen tuloshakuisuus. Teemme ihmislähtöisiä sisältömarkkinoinnin kampanjakokonaisuuksia rennolla asenteella, mutta raudanlujalla osaamisella ja kokemuksella. Ymmärrämme liiketoimintaa ja nykyihmisen käyttäytymistä, ja teemme tästä yhdistelmästä onnistumisia rekrytointiprosessiisi.

Luotamme Sinun osaavan löytää työnhakijajoukosta juuri organisaatioonne sopivimman yksilön – me pidämme huolen, että rekrytointitarpeesi saa ansaitsemansa huomion tarkasti kohdennetussa kohderyhmässä osaajia.

Mitä palvelu sisältää?

Tiedon pohjalta liikkeelle

Inspiroivaa työnantajabrändiä ei rakennetta päivässä. Keskiössä strategisen työnantajamielikuvatyön onnistuneessa toteuttamisessa on jatkuva toimenpiteiden mittaaminen ja kehittäminen dataan perustuen.

Ennen varsinaisia toimenpiteitä on tärkeää porautua syvemmin yrityksen osaamis- ja rekrytointitarpeisiin sekä nykyisen työyhteisön työpäiväkokemuksen analysointiin.

Olemme mukana suunnittelemassa kehitystyötä tutkimalla osaajamarkkinan paikallista kehitystä ja kilpailutilannetta sekä kehitämme kanssasi kilpailuetua rekrytointiprosessisi ja hakijaviestinnän tehokkuuden osalta. Tarkka, kyselytutkimuksiin perustuva työnantajaidentiteetin analysointi ja määritys toimii tehokkaana pohjana jatkokehitykselle.

Työnantajamielikuvastrategia

Tehokkaasti kerätyn ja dokumentoidun tiedon pohjalta käytännön toimenpiteitä voidaan suunnitella ja tavoitteellistaa siten, että toimenpiteet tukevat työnhakijahankinnan tavoitteita parhaalla mahdollisella tavalla. Työnantajamielikuvastrategia on mahdollista luoda kilpailijoista erottautuvana määrittelemällä työnantajalupaus realistisen lunastettavaksi.

Strategian tuotoksena syntyy datan avulla määritetty konkreettinen lista toimenpiteitä eri kanavissa, joita voidaan alkaa suoraan toteuttaa ja mitata. Työnantajamielikuvaviestintä on myös budjetoitu ja resursoitu niin, että organisoituminen markkinoinnin ympärille omien resurssien ja kumppanin kanssa on mahdollisimman helppoa.

Toimenpiteet eri kanavissa – eli rekrymarkkinointi

Käytännön toimenpiteiden ydin on kuvittaa ja sanoittaa yhdistelmä työnantajamielikuvastrategian mukaisia tavoitteita, työnantajalupausta ja tämänhetkistä työpäiväkokemusta. Käytännössä tämä tarkoittaa kuva-, video- sekä tekstisisältöjen tuottamista luotettavaa ja laadukasta alihankintaverkostoamme hyödyntäen. Osana aineistovalikoiman kehitystä autamme myös työntekijälähettilyyden valjastamisessa osaksi hakijahankintaa.

Ulkoisen työnantajaviestinnän tehokkuuden keskiössä on monikanavainen ja aktiivinen tiedon jakelu työnantajuuden erinomaisuudesta digimarkkinointia hyödyntäen.

Jatkuva yhteistyö ja kehittäminen

Toimimme kanssasi jatkuvassa kehitysyhteistyössä työnantajakuvaviestinnän sisältöjen tuottamisessa kohderyhmien mielenkiinnon kohteiden mukaisina ja samaistuttavina – tavalla, joka tuottaa toimintaa avoimien ja kohdennettujen hakemuksien muodossa.

Jatkuvaan yhteistyöhön sisältyy esimerkiksi henkilöstö- ja hakijakyselyiden tuottaminen ja tuloksien analysointi, nykyisen hakijapolun tarkastelu ja virtaviivaistaminen sekä verkkosivujen syvällinen hyödyntäminen rekrytointiprosessissa.

Kumppanuuden myötä olemme projektijohtosi video- ja kuvasisältöjen tuotannon, uratarinoiden sisällöntuotannon, sosiaalisen median julkaisujen ja kohdennetun mainonnan sekä hakukonemainonnan osalta.

Milloin muuten viimeksi olet saanut hakukonedataa siitä, kuka kerää alasi ammattilaisten huomion digitaalisissa työnhaunkanavissa – yrityksesi vai kilpailijasi?

Työnantajakuvan systemaattisen kehittämisen hyödyt

Parannat kilpailukykyä työntekijämarkkinassa.

alan paras asiakaskokemus

Tavoitat osaajat, jotka eivät etsi aktiivisesti tietoa työpaikoista.

Luot mahdollisuudet organisaation osaajavetoiseen kehittymiseen.

Miksi valita työnantajamielikuvan kehittämisen kumppaniksi Talentree?

  • Taito ja luovuus toteuttaa strategiset toimenpiteet.
  • Syvä ymmärrys ja kokemus HR:n ja digitaalisen markkinoinnin tehokkaasta yhdistämisestä.
  • Joustavuus ja palvelun täysi räätälöitävyys.
  • ELY-tuetut Yritysten kehittämispalvelut hyödynnettävissä myös työnantajamielikuvan rakentamiseen.

Lataa rekrymarkkinointiopas!

Löydät oppaasta runsaasti konkreettisia vinkkejä mm. työnantajamielikuvastrategian luomiseen, monikanavaisen viestinnän toimenpiteisiin sekä tuloksien analysointiin.

Luettuasi oppaan tunnet työnantajabrändin rakentamisen osa-alueet ja ymmärrät, miten niiden kehittäminen käytännössä etenee.

Hidden

Tutustu henkilöön

Eetu
Huosianmaa

Liiketoimintajohtaja: digitaalinen myynti ja markkinointi, partneri

Puhelin: 044 200 8887
Email: eetu.huosianmaa@talentree.fi

TalentreePalvelutTyönantajamielikuvan kehittäminen & Rekrymarkkinointi
X