Webinaari 4.6. klo 9-10: Lisäarvoa tuova strateginen hallitus

Ilmoittaudu

HR-strategiat ja -johtaminen

Vie ihmiset liiketoiminnan ytimeen ja mahdollista tavoitteiden saavuttaminen.

Strategista HR-työtä

Kiristyvä osaajapula, työn murros ja tarve uudenlaiselle osaamiselle korostavat HR:n merkitystä liiketoiminnan kumppanina. Jotta osaajat saadaan tulemaan ja pysymään, täytyy työntekijäkokemusta kehittää yhdessä ihmisten kanssa.

Moderni HR-strategia on työkalu HR:n systemaattiseen ja kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Se kokoaa yhteen johtamiseen, kulttuuriin ja kyvykkyyksiin liittyvät valinnat ja toimenpiteet. Ne, joiden avulla varmistatte, että strategianne toteutuu ja olette kilpailukykyisiä niin tänään kuin huomennakin.

Tuemme HR:ää näiden palveluidemme kautta:

  • HR:n nykytila-analyysi
  • HR-strategian laadinta ja fasilitointi
  • HR-prosessien kehittäminen
  • Muutosprojektien läpivienti
  • HR-vuosikello
  • Työntekijäkokemuksen muotoilu
  • Työntekijämielikuvan kehittäminen
  • Rekrytointiprosesseissa avustaminen
  • Interim tai inhouse HR-palvelu

Referenssi

Saimme työkaluja lähteä edistämään visiotamme.

Kaj Källarsson, talousjohtaja, Iivari Mononen

Näitä HR-strategiassa pohditaan

1.

Ymmärrys

Ymmärryksen lisäämiseksi kerätään tietoa omasta organisaatiosta ja henkilöstöstä: Millainen on käsityksemme työntekijäkokemuksestamme ja miten hyvin se pitää paikkansa? Miten johtamista mitataan ja seurataan, miten yrityskulttuuri vastaa strategiaa? Entä osaamisemme ja kyvykkyytemme? Miten henkilöstödataa kerätään ja millainen HR meillä on? Tuloksena on  kokonaiskuva nykytilasta ja työntekijäkokemuspolusta.

2.

Näkemys

Näkemyksen muodostamiseksi haetaan tietoa siitä, mitä tulisi huomioida ja miten kehittyä, jotta pärjää tulevaisuuden toimintaympäristössä. Keskeistä on kerätä tietoa toimialasta, työmarkkinasta ja osaamisvaateista. Tulevaisuuden ennakoinnin ohella on paikallaan miettiä, millainen tuki HR voisi liiketoiminnalle parhaimmillaan olla ja miten HR:n tehtäviä voisi uudistaa. Tämä auttaa kirkastamaan tavoitteet.

3.

Valinnat

Valintoja tehdään sen suhteen, mihin johtamisen, kulttuurin, kyvykkyyksien ja viestinnän kehittämisessä keskitytään. Mitkä asiat työntekijäkokemuspolulla ovat tärkeitä, mitä painotetaan rekrytoinnissa ja mikä rakentaa meille kilpailuetua? Samalla voidaan pohtia tarkemmin myös sosiaalisen vastuullisuuden ja DEI-periaatteita. Vaiheen jälkeen teillä on selkeät valinnat ja näitä tukevat perustelut.

4.

Toteutus

Toteutusta varten määritellään, millaisiksi priorisoiduiksi tekemisiksi ja projekteiksi HR-strategian toteutus käytännössä muodostuu. Millaisten rakenteiden, rutiinien ja esihenkilötyön kautta uutta suuntaa toteutetaan? Millaisen henkilöstöohjelman rakennamme ja miten siitä viestimme? Lopputuloksena teillä on kattava HR-strategia ja sitä toteuttavat toimenpiteet vietynä vuosikelloon tai kehityssuunnitelmaan.

HR-johtaminen

Tuemme HR-funktion strategisessa kehittämisessä kokonaisvaltaisesti. Tämä voi tarkoittaa kirkastettua HR-strategiaa, prosessien kehittämistä, sisäisten muutosprojektien läpivientiä tai esimerkiksi yrityskulttuurityön johtamista.

Lähtökohta on usein HR:n nykytilan kartoitus, minkä pohjalta kehitystoimenpiteet kytketään vahvasti tavoitteisiin.

Projektien ohella tarjoamme HR-osaajan käyttöösi interim- tai inhouse-periaatteella: autamme tuomaan HR:n liiketoiminnan ytimeen ja kytkemään ihmiset strategiaan.

Lue lisää lähestymistavastamme tai lähde kehittämään HR:ää itsenäisesti lataamalla oppaamme.

Lataa opas

Oppaan avulla laadit näkemyksen liiketoimintaa aidosti tukevasta HR:stä ja rakennat kestävää kasvua.

HR-Strategiaopas kansikuva

Lue lisää

HR & valmennus

Luo kestävää kasvua ihmisten kanssa, osaamista ja uudistumiskykyä kasvattamalla.

Tutustu palveluun

Asiantuntijat

Johanna Haapakorva

Liikkeenjohdon konsultti, valmentaja

Inhimillisen liiketoiminnan kehittäjä vahvuutenaan johtamisen, kulttuurin ja kyvykkyyksien kehittäminen, osaamisen johtaminen ja strateginen HR.

+358 50 379 4795 johanna.haapakorva@talentree.fi
Johanna Haapakorva kasvokuva

Outi Piisilä

Liikkeenjohdon konsultti

Tekniikan ja talouden moniosaaja, vahvuusalueinaan vastuullisuusstrategiat ja -ohjelmat​, CSRD- ja ESRS-raportointi​, HSEQ-palvelut​ sekä ISO9001 ja ISO 14001 -johtamisjärjestelmät​.

+358 50 379 7335 outi.piisila@talentree.fi
Outi Piisilä

Kaisa Kohtamäki

Liikkeenjohdon konsultti ja valmentaja

Organisaatioiden ihmislähtöinen kehittäjä ja valmentaja vahvuuksinaan johtamisen ja esihenkilötyön kehittäminen, strateginen HR sekä strategiatyö.

vanhempainvapaalla kaisa.kohtamaki@talentree.fi
Kaisa Kohtamäki kasvokuva

Soile Rissanen

Konsultti ja valmentaja

Konsultti ja valmentaja vahvuusalueinaan murros- ja muutostilanteet, strategia- ja skenaariotyö sekä sekä tehokkaat, liiketoimintaa tukevat tukifunktiot.

+358 123 4657 soile.rissanen@talentree.fi
Soile Rissanen kasvokuva

Kaisa Stigell

Toimitusjohtaja, liikkeenjohdon konsultti, valmentaja

Liiketoiminnan kehittäjä vahvuutenaan strategioiden laatiminen ja toimeenpano, muutoksen läpivienti sekä itseohjautuvien organisaatioiden rakentaminen.

+358 50 368 1320 kaisa.stigell@talentree.fi
Kaisa Stigell kasvokuva

Ota yhteyttä

Johanna Haapakorva

Liiketoimintajohtaja

Inhimillisen liiketoiminnan kehittäjä vahvuuksinaan johtamisen, kulttuurin ja kyvykkyyksien kehittäminen, osaamisen johtaminen sekä strateginen HR.

+358 50 379 4795
johanna.haapakorva@talentree.fi

Ota yhteyttä