Taloushallinnon konsultointi.

Tunnemme rahan liikkeet ja yrityksen arvon.

Ota yhteyttä

Taloushallinnon tarpeet kasvavat yrityksen mukana

Kasvun myötä ja liiketoiminnan monimutkaistuessa on yrityksessä syytä kehittää systemaattiset kannattavuuden ja kassavirran suunnittelu- ja ennustamiskäytännöt. Luvut itsessään tuovat lisäarvoa vain, kun niiden takana vaikuttavat mekanismit ja ihmisten toiminta puretaan riittävän pieniin palasiin. Taloushallinnon konsultointimme auttaa nykytila- ja kassavirta-analyysien sekä budjetoinnin, rahoitussuunnittelun ja arvonmäärittelyn kanssa, jotta talouden johtaminen perustuu tietoon ja tähtää tulevaisuuteen.

Taloushallinnon konsultointi on rahanarvoinen ratkaisu

rahan liikkeet

Ymmärrät rahan liikkeet eilen, nyt ja tulevaisuudessa.

yrityksen arvo

Tunnet yrityksesi arvon ja tekijät, joista se muodostuu.

reaaliaikainen-oikea-tieto

Tarkastelet kertyvää dataa havainnollisessa muodossa

Nykytilan kartoittaminen on pohja perustelluille päätöksille

Yllättävän usein on epäselvää, miten raha liikkuu. Talouden nykytila-analyysi on järkevää tehdä ensimmäisenä, kun taloushallintoa ja -johtamista lähdetään järjestelmällisesti kehittämään. Tärkeitä painopistealueita ovat yrityksesi kannattavuuden, vakavaraisuuden ja maksuvalmiuden sekä niiden osatekijöiden tutkiminen. Analyysissa tehdään lisäksi havaintoja esimerkiksi asiakas-, tuote-, ja prosessikannattavuuksien näkökulmasta, ja verrataan kannattavuutta kilpailijoihin. Analyysin tuloksena syntyy tavoitteellinen toimintaohjelma, jonka perusteella yrityksen taloustilannetta on selkeä lähteä kehittämään.

Yllättävän usein on epäselvää, miten raha liikkuu.

Moderni taloudenhallinta perustuu dataan ja analyysiin

Jotta näkymä yrityksen talouteen on realistinen ja tukee johtoa, ovat systemaattiset kannattavuuden ja kassavirran suunnittelu- ja ennustamiskäytännöt tarpeen. Digitalisaation myötä yritysten liiketoimintaprosesseihin kuuluvat yhä useammin myös taloushallinnon integraatiot, joihin kertyy dataa esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmistä, työajanseurannasta ja verkkokaupoista. Analytiikkatyökalut mahdollistavat sen, että yrityksen suorituskykyä seurataan ymmärrettävästi ja reaaliaikaisesti mutun ja menneisyyden sijaan. Tällöin päätöksenteko on läpinäkyvää, tavoitteiden mukaista ja nopeaa.

Osakeanti tai yrityskauppa onnistuu, kun yrityksen arvo on perusteltu

Yrityksen arvo on aina subjektiivinen tulkinta. Kasvuyritykselle arvonmääritys on ajankohtainen, kun järjestetään osakeanti kasvun rahoittamiseksi tai halutaan myydä yritys tai liiketoiminta. Sopivan hintalapun löytämiseksi on olennaista, että yrityskaupan läpiviennissä on mukana ulkopuolinen asiantuntija keskustelemassa yrittäjän kanssa osa-alueista, jotka kaupan ehtoja rakentaessa tulee huomioida. Tapaamisten lopputuloksena on kattava raportti yrityksen arvonmäärityksestä.

Miksi kannattaa valita taloushallinnon asiantuntijakumppaniksi Talentree?

  • Asiantuntijamme ovat yritystalouden johtamisessa ammattilaisia, joille on kerääntynyt runsaasti osaamista erilaisista toimialoista ja yritysten eri elämänkaaren vaiheista.
  • Kokemuksemme myötä tunnistamme yrityksen kriittiset paikat ja rakennamme yhdessä talousjohtamisen kokonaisuuden juuri teidän tarpeitanne vastaavaksi.
  • Olemme jatkuvasti mukana toimeksiannoissa, joissa avustamme taloudellisena neuvonantajana yrityksen myyjä- tai ostajaosapuolta, tyypillisesti yritysjärjestelyn kohteen arvioinnin, due diligence -prosessin, arvonmäärityksen ja/tai kaupan ehtojen neuvotteluiden kanssa.
  • Meillä on laajasti kokemusta erilaisista teknisistä rajapintatoteutuksista ja siitä, kuinka ne vaikuttavat yrityksen taloudesta saatavaan tietoon ja sen ymmärrettävyyteen.
  • Meillä on osaava ja aidosti yritystaloudesta kiinnostunut henkilökunta, joka ymmärtää niin liiketoiminnan johtamisen kuin teknisten ratkaisujen tärkeyden ja nyanssit.
  • Saman katon alta löytyy osaamista ohjelmistokehityksen, analytiikan, strategian ja valmennuksen sekä myynnin ja markkinoinnin osa-alueilta.

Kaipaatko modernia ja asiakaslähtöistä tilitoimistoa?

Talentree Talouspalvelut on nykyaikainen ja ammattitaitoinen tilitoimisto, jolla on suuren toimijan osaaminen ja pienen toimiston sydän. Talentree Talouspalvelut hoitaa asiakasyritystensä taloushallintoa moderneilla Procountor ja Netvisor -järjestelmillä, ja tarjoaa ajantasaista talousinformaatiota kasvun tueksi.

Lue lisää

 

Tutustu henkilöön

Vesa
Sarvi

(KTK, MMM), Group CFO & HR, talousjohdon konsultti

Puhelin: 050 313 0024
Email: vesa.sarvi@talentree.fi

TalentreePalvelutTaloushallinnon konsultointi
X