Halusimme upottaa laatujärjestelmän suoraan prosesseihin ja systeemeihin.

Aki Paananen, liiketoimintajohtaja, Cross Wrap Oy

Pitkäaikainen laatukumppanimme Talentree on auttanut päivittämään johtamisjärjestelmäämme tukemaan muuttunutta organisaatiotamme. Ketterä järjestelmä on nyt osa jokaisen työntekijän arkea ja hyödyntää käytössämme olevia digitaalisia järjestelmiä.

Projektissa laadunhallinta intraan

Yhteistyömme Talentreen kanssa alkoi jo vuonna 2015 laatujärjestelmän kehittämisellä ja käyttöönotolla. Olemme tehneet yhteistyötä vuosien varrella, ja Huuskosen Antti on auttanut monenlaisissa laatuun liittyvissä kysymyksissä.

Noin vuosi sitten ryhdyimme pohtimaan, miten saisimme kytkettyä laatujärjestelmämme vielä paremmin jokapäiväiseen tekemiseen. Laatuasiat jäävät helposti pyörimään taustalle omiin taustajärjestelmiin ja exceleihin. Halusimme upottaa laatujärjestelmään suoraan prosesseihin ja systeemeihin.

Teimme Antin vetämässä projektissa suunnitelman, miten laatujärjestelmä saadaan suoraan intraan ja liitettyä jokapäiväiseen, arkiseen raportointiin. Samalla otimme talon sisältä nuoren insinöörin kasvamaan laatupäällikön tehtäviin Antin ohjauksessa.

Tiedonkulku sujuvoitui

Käytännössä uudistimme puolen vuoden projektissa intramme ja digitalisoimme laatukäsikirjan.

Nyt laatujärjestelmä on tehokkaassa käytössä. Poikkeamat kirjataan samaan järjestelmään kuin vaikka myynnin tukitiketit tai asiakasreklamaatiot.

Saamme näin paremmin kiinni lattiatason tiedosta ja kehitysehdotukset nousevat helpommin esille. Halusimme samalla eroon poikkeamapelosta. Ei ole virhe, että kirjaa laatupoikkeaman, vaan sen tunnistaminen kehittää toimintaamme.

Laatukäsikirjan digitalisoiminen puolestaan tarkoittaa sitä, että se ei ole enää erillinen pdf-dokumentti serverin nurkalla, vaan löytyy heti intran etusivulta. Näin prosesseihin, laatuun ja mittareihin pääse helposti käsiksi. Jokaiselle on selvää, mitä laatu meillä tarkoittaa.

Loppuhyöty näkyy asiakastyytyväisyydessä

Työntekijän kannalta laatutyö on nyt helppoa sekä yksinkertaista, ja se on upotettu osaksi jokapäiväistä toimintaa.

Yrityksen johdon kannalta meillä on nyt selkeä vuosikello ja konkreettiset mittarit, joita seuraamme johtoryhmässä. Olemme ajan tasalla koko ajan ja voimme reagoida tarpeen mukaan.

Kaiken tavoitteenahan on tietenkin se, että voimme palvella asiakasta paremmin. Laatutekemisessäkin pyrimme koko ajan parantamaan asiakkaan tyytyväisyyttä ja hänen asiakaskokemustaan.

Yhteistyöstä aitoa lisäarvoa

Yhteistyömme jatkuu edelleen, vaikka oma laatupäällikkömme ottaa yhä enemmän laatuasioita hallintaansa. Tarvitsemme varmasti jatkossakin palloseinää, sparrailu- ja yhteistyökumppania.

Antti on asiantunteva ja hän ymmärtää prosessit sekä laatujärjestelmät. Hänen kanssaan on ollut helppo tehdä töitä.

Arvostamme pitkäaikaisia, todellisia yhteistyökumppaneita. Heistä haluamme myös pitää kiinni, sillä sellainen toiminta tuo oikeasti lisäarvoa.

Meille työn laatu on aina ollut tärkeää. Vaikka tämä oli iso askel oppimisessa ja jatkuvassa kehittymisessä, ei projekti ollut loppu vaan alku järjestelmän kehittämiselle. Tätäkin prosessia on kehitettävä jatkuvasti – paikoilleen ei voi jäädä junnaamaan.

 

Cross Wrap Oy

Siilinjärveläinen Cross Wrap Oy valmistaa ja myy käärintä- ja purkulaitteita, joilla käsitellään, kääritään ja avataan paaleja. Kansainväliseen asiakaskuntaan kuuluu jätteenkäsittelyn, kierrätyksen sekä energia- ja puuteollisuuden ammattilaisia kuudessakymmenessä maassa. Saalasti-konserniin kuuluva Cross Wrap on toiminut jäte- ja kierrätysteollisuuden parissa jo vuodesta 1994. Cross Wrap työllistää noin 36 henkilöä ja sen liikevaihto oli vuonna 2021 oli 11,56Me. Tutustu Cross Wrapiin >>

 

Laatujärjestelmät kiinni työn arkeen

Halutaanko teilläkin siirtyä irrallisesta laatudokumentaatiosta digitaaliseen kokonaisuuteen, joka on osa työntekijöiden arkea? Neuvomme ja autamme laatujärjestelmän kehittämisessä mielellämme. Kysy Huuskosen Antilta050 374 8084, miten muutos voidaan toteuttaa teidän yrityksessä.

 

Jokaiselle on selvää, mitä laatu meillä tarkoittaa.

Aki Paananen, liiketoimintajohtaja, Cross Wrap Oy