Taustajärjestelmä liiketoiminnan tukena.

Liiketoimintalogiikka on kaiken takana.

Ota yhteyttä

Liiketoimintaprosessin taustajärjestelmä

Taustajärjestelmä koostuu lähes aina tietokannasta ja palvelinpuolen logiikasta, joka lisää, poistaa ja lukee informaatiota tietokannasta. Tämä taso on usein tarkoituksenmukaista erottaa kokonaan käyttöliittymästä ja tarjota sen kanssa toimiseen rajapinta. Käyttäjä toimii käyttöliittymän kanssa, käyttöliittymä toimii rajapinnan kanssa ja rajapinnan takana oleva palvelinlogiikka toimii tietokannan kanssa. Tämä periaate ei vain selkeytä kehitystä, vaan mahdollistaa myös usean käyttöliittymän luomisen samalla rajapinnalle. Esimerkiksi web-sovellus toimistokäyttöön ja mobiilisovellus kentälle.

Yleisimmät rajapinnat ovat REST- ja GraphQL. Uusina tulokkaina näiden rinnalle ovat nousemassa gRPC- ja edn query language (EQL). Tutuimmat palvelinpuolen kielet PHP (Laravel) ja JavaScript (NodeJS).

Taustajärjestelmän liiketoimintalähtöisyys

Taustajärjestelmän vaatimukset pitää määritellä liiketoimintalähtöisesti. Huomioon otettavia osa-alueita on hyvin paljon ja ratkaisut ovat aina ongelmasta riippuvaisia.

Kehittymisen mahdollistava arkkitehtuuri

Yksi yleinen arkkitehtuurin vaatimus on mahdollistaa teknologioiden evoluutio. Usein ei ole toivottua sitoa asiakkaan järjestelmää tiettyjen teknologioiden varaan. Hyvin suunniteltu ja modulaarinen arkkitehtuuri mahdollistaa uusien teknologioiden ottamisen rinnalle ja vanhojen korvaamisen ilman riskiä liiketoiminnan vaarantamisesta. Liian usein näkee teknologista velkaa, joka on paisunut suuremmaksi kuin koko järjestelmän arvo. Toisin sanoen tulee halvemmaksi tehdä kokonaan uusi, kuin korjata vanhaa. 

Taustajärjestelmä skaalautuu liiketoiminnan mukana

Sekä kehityksen, että suorituskyvyn skaalautuvuus pitää ottaa suunnitteluvaiheessa huomioon. Esimerkiksi järjestelmän jakaminen pieniin itsenäisiin osiin helpottaa sen kehittämistä pienissä osissa. Silloin järjestelmän koosta huolimatta käsitellään aina pieniä kokonaisuuksia. Osia voi monitoroida ja skaalata itsenäisesti. Näin pullonkaulat on helppo löytää ja avata. 

Miksi valita kumppaniksi Talentree?

  • Autamme asiakkaitamme saamaan uusia ohjelmistotuotteita markkinoille mahdollisimman laadukkaana, aikataulussa ja budjetissa.
  • Tuotekehitysprosessimme myötä työskentelystä tulee tehokkaampaa, turvallisempaa ja automatisoidumpaa.
  • Kauttamme saat digiratkaisut yrityksen kehittämiseen avaimet käteen-periaatteella aina prosessin kuvaamisesta digitaaliseen ratkaisuun.
  • Vahva kokemus liiketoiminnasta ja oikea tahto auttaa liiketoiminnan haasteissa – emme ole siis pelkkä teknologiatalo joka tuottaa teknologiaratkaisuja vaan pyrimme ratkaisemaan liiketoiminnan ongelmia.
  • Jos toimimme ulkoistettuna resurssina, tuomme lisäarvon ulkoisena näkökulmana ja uusina ideoina.
  • Meillä myös vahva hankkeistus- ja projektointiosaaminen.

Tutustu henkilöön

Santeri Siltala

Liiketoimintajohtaja: ohjelmistot

Puhelin: 050 3659879
Email: santeri.siltala@talentree.fi

Varaa 30 min. tietoturvatapaaminen

TalentreePalvelutTaustajärjestelmä liiketoiminnan tukena
X