Tiukka tieto ja lämmin sydän ovat olleet työssä tarpeen

Kaipuu johonkin itselle sopivampaan työhön toi aiemmin tilintarkastustehtävissä työskennelleen Heidi Eskelisen Talentreelle keväällä 2019.

– Olisin ihan hyvin voinut jatkaa sitäkin uraa, mutta tilintarkastus on suurelta osin hyvin taaksepäin katsovaa. Koin, etteivät vahvuuteni tukeneet juuri sen työn tekemistä, Heidi kertoo.

Hän pääsikin Talentreelle konsulttitiimiin strategiakonsultiksi. Strategiatyössä katse suuntautuu vahvasti tulevaan. Se on Heidille sopiva suunta.

Osaamiseni ja persoonani on löytänyt kodin ja koen, että pääsen tekemään työtä kaikilla vahvuuksillani.

Heidi Eskelinen, liiketoimintakonsultti, Talentree

– Aluksi työnkuvani oli vaihteleva ja teimme työtä tiimeissä. Samalla pääsin tutustumaan monipuolisesti liiketoiminnan kehittämisen projekteihin, Heidi kertoo.

Hän arvostaa sitä, että alkuaikoina työtä sai tehdä yhdessä tiimin kanssa. Samalla kuitenkin annettiin vastuuta ja esimiehet ovat koko ajan rohkaisseet ottamaan yhä vaativampia projekteja. Myös työkavereista on ollut iso apu.

– Koen, että täällä toisista välitetään aidosti. Työkavereilta saa tukea niissä tilanteissa, kun itse on epävarma tai miettii, miten asioita veisi eteenpäin. Minulla on viisaita kollegoja!

Tarvitaan sekä tietoa että sydäntä

Suurin osa Heidin töistä on ollut pk-yritysten strategiaprojekteja. Hän kokee, että talousosaaminen on hyvä tuki strategioiden työstämisessä.

– Pohdimme yhdessä yrityksen kyvykkyyksiä ja kilpailuetuja, analysoimme nykytilannetta sekä tarkastelemme toimintaympäristön ja kilpailuympäristön muutosta. Sen perusteella mietimme strategisia vaihtoehtoja. Kun tietty strategia on valittu, sen jalkauttamiselle tehdään lisäksi suunnitelma.

Lisäksi Heidi on tehnyt talousvalmennuksia sekä rahoituksen ja muun liiketoiminnan kehitystehtäviä. Vuoden 2020 keväästä lähtien hän on myös toiminut ELY:n kehittämispalveluiden vastuuasiantuntijana. Heidi nauttii siitä, että pääsee yhdistämään työssään sekä liiketoiminta- että ihmisosaamistaan. Kuluneen vuoden aikana niitä molempia on tarvittu erityisen paljon.

– Yritykset ovat tarvinneet hirveästi apua ja myös ymmärtäjää. Olen kokenut tärkeänä, että olen pystynyt ihan konkreettisesti auttamaan ja olemaan tukena, kun yritysten selviytyminen on ollut veitsen terällä, Heidi kertoo.

Samalla Heidi on tarkoituksella halunnut rikkoa mielikuvaa kovakuorisesta konsultista ja tässä hän on onnistunutkin. Sekä asiakkaat että työkaverit ovat antaneet Heidille kiitosta: hänessä yhdistyvät kova asiantuntemus ja lämmin sydän samassa paketissa. Kiintymys on molemminpuolista. –

Asiakkaat ovat tämän työn sokeri, jos työkaverit ovat se suola. Olen saanut tehdä töitä mielettömän hienojen yritysten ja yrittäjien kanssa. Monien kanssa meille on syntynyt pitkäaikaisia suhteita, melkeinpä ystävyyksiä, Heidi kiittelee.

Omalla paikalla on hyvä kasvaa

Heidi kokee, että parin vuoden aikana hän on päässyt kasvamaan työssään valtavasti. Omien vahvuuksien löytäminen kesti hetken aikaa, mutta kasvavien vastuiden ja häntä kohden osoitetun luottamuksen myötä oma paikka on löytynyt. – Haluan jatkaa tällä aloittamallani tiellä. Nyt osaamiseni ja persoonani on löytänyt kodin ja koen, että pääsen tekemään työtä kaikilla vahvuuksillani. Tämä tie voi viedä mihin vain!

Olen saanut tehdä töitä mielettömän hienojen yritysten ja yrittäjien kanssa.

Heidi Eskelinen, liiketoimintakonsultti, Talentree

Tutustu Heidiin

Heidi Eskelinen

Liikkeenjohdon konsultti

Strategian ja talousjohtamisen asiantuntija vahvuutenaan strategiatyö sekä strategian toteuttaminen, yritysrahoitus ja johtamisen kehittäminen.

+358 50 377 7892 heidi.eskelinen@talentree.fi
Heidi Eskelinen kasvokuva

Lue lisää

Strategia & johtaminen

Valitse selkeä yhteinen suunta ja ymmärrys siitä, miten tavoitteet saavutetaan. Kehitä kykyänne johtaa tehty työ arkeen ja toteuttaa muutos.

Tutustu palveluun