Yritysten kehittämispalvelut

ELY-keskus tarjoaa Suomessa yritystukia kasvuhaluisille yrityksille tuettujen konsultointi- ja koulutuspalveluiden kautta.

Ota yhteyttä

ELY-keskusten kehittämispalvelut

ELY-keskukset ovat tarjonneet jo pitkään erilaisia yritystukia ja palveluita pk-yritysten kasvun tueksi. Tällä hetkellä ELY tarjoaa tukea pk-yrityksille esimerkiksi kehityspalveluiden muodossa, mikä tarkoittaa käytännössä konsultointi- ja koulutuspalveluita. Suuremmat hankkeet ovat myös mahdollisia yrityksen kehittämisavustuksen muodossa. Tällöin painopisteenä on erityisesti kansainvälistyminen.

Mitä ovat yritysten kehittämispalvelut?

Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY:n tukemia konsultointi- ja koulutuspalveluita. ELY-keskusten palvelut tarjoavat valtuutettujen asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kasvaa, uudistua, kansainvälistyä ja kehittää liiketoimintaansa. Käytännössä kehityspalvelut ovat konsultointi- ja koulutuspäiviä, joilla autetaan asiakkaita eteenpäin erilaisissa liiketoiminnallisissa haasteissa.

Yritysten kehittämispalveluiden rahoitusmalli

KehPa-rahoitusinstrumentilla tuettujen konsultointipäivien arvo on 1 200 euroa päivältä, mistä yritysten omavastuuosuus on 300 euroa päivältä. Mikäli konsultoinnin suunta on vielä epäselvä, voi kehitystyön aloittaa 1-2 päivän pituisella analyysipalvelulla, jonka arvo on 1 100 €/pv ja yrityksen maksuosuus 220 €/pv. Ely-keskus voi myöntää kehityspäiviä 15 kpl kolmen vuoden ajanjaksolla, mutta vain 2-7 konsultointipäivää kerrallaan. Päiviä haetaan aina hakemuksella, jossa määritellään yrityksen tarkemmat tarpeet sekä osa-alueet, joihin konsultointipäiviä halutaan käyttää.

Yritysten kehittämispalveluiden piirissä olevat konsultointipalvelut on jaettu analyysipalveluun ja viiteen eri konsultoinnin osa-alueeseen. Näistä räätälöidään yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivat kehittämistoimenpiteet. Tuloksena on analyysi yrityksen nykytilasta ja konkreettiset toimenpiteet sekä jatkosuositukset yrityksen kehitystyölle.

Talentree kehittämispalveluiden tarjoajana

ELY-keskus on myöntänyt Talentreen kokeneille asiantuntijoille valtuudet tuottaa ELY-tuettuja palveluita kattavasti neljällä erilaisella osa-alueella, sekä analyysipalvelun muodossa:

 • Analyysipalvelu
  – Liiketoiminnan strateginen nykytila-analyysi ja kehityssuunnitelman rakentaminen
 • Markkinointi ja asiakkuudet
  – Verkkonäkyvyyden analysointi, digitaalisen markkinoinnin kehittäminen, markkinointisuunnitelmat, kilpailija-analyysit
 • Kasvu ja uudistaminen
  – Strategia, palvelumuotoilu, nykytila-analyysit
 • Tuottavuus ja talous
  – Talouden johtaminen, talouden konsultointi, talouden analyysit, laatujärjestelmät
 • Johtaminen ja henkilöstö
  – Strategia, johtoryhmäkonsultointi, hallitustyön kehittäminen, HR-kehitys

Talentreen ELY-valtuutetut vastuukonsultit:


Tutustu Talentreen asiantuntijoihin tarkemmin ELY:n Asiantuntijahaussa.

Ota yhteyttä ja selvitetään yrityksesi kelpoisuus hakea kehityspalveluita!


Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojaselosteen ja tietojen tallentamisen *

Miten kehityspalveluita haetaan?

Kehityspäivien hakeminen tapahtuu ELY:n säköisessä järjestelmässä. Hakeumuksen jälkeen ELY-keskus arvioi hakemuksen, jonka jälkeen tehdään kehittämisprojektin toteutussuunnitelma. Tämän jälkeen ELY-keskukselta tulee päätös konsultointipäivistä ja niiden hyväksytystä määrästä. Sitten voidaan alkaa töihin!

Haluatko tietää voiko yrityksesi saada ELY:n tukemia kehityspalveluita?

Kiinnostuitko ELY:n kehittämispalveluista? Ota yhteyttä ja kartoitetaan yrityksesi kelpoisuus ELY-tuettuihin konsultointipalveluihin sekä se, millä liiketoiminnan osa-alueella yrityksesi tarvitsee tukea.

Voimmeko olla avuksi? Lähetä yhteydenottopyyntö


Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojaselosteen ja tietojen tallentamisen *

TalentreePalvelutYritysten kehittämispalvelut
X