Ensimmäistä kertaa joku kertoi meille, miten digimarkkinointia kannattaa tehdä.

Antti Pylkkänen, toimitusjohtaja, Fennogate Finland Oy

Talentree hoitaa Apteq-tuotteidemme digimarkkinoinnin. Alle vuoden aikana verkkonäkyvyytemme on noussut moninkertaiseksi ja orgaaninen liikenne sivuillemme on kymmenkertaistunut.

Päämäärätietoista digimarkkinointia

Yhteistyömme Talentreen kanssa alkoi kesällä 2019. Olimme tehneet somemarkkinointia toisen toimiston kanssa, mutta emme olleet ihan tyytyväisiä. Koimme, että meidän piti kertoa heille, mitä pitää tehdä, ja he vain toteuttivat sen.

Valmistamme ja markkinoimme erilaisia terveydenhuoltoon ja kauneuteen liittyviä innovatiivisia tuotteita. Pääkilpailijamme ovat isoja taloja, joilla on miljoonien markkinointibudjetti. Meidän pitää miettiä enemmän ja tehdä markkinointia kustannustehokkaasti.

Tapasimme noin vuosi sitten Talentreen markkinointiväkeä ja heiltä saimme vakuuttavia neuvoja siitä, mitä meidän oikeasti kannattaisi tehdä markkinoinnin tehostamiseksi.

Koimme, että ensimmäistä kertaa joku kertoi meille, miten digimarkkinointia kannattaa tehdä. Aiemmin olimme olleet somessa, koska siellä kuului olla, ja tehneet sitä mutu-tuntumalla. Meiltä puuttui markkinoinnista strategia, päämäärä ja selkeät tavoitteet.

Talentreen tarjoama kokonaistarjouspaketti vaikutti hyvältä ja ryhdyimme yhteistyöhön.

Saamme vastinetta rahoillemme

Meille räätälöitiin kokonaisvaltainen digimarkkinoinnin paketti. Siihen kuului jatkuvat digimarkkinoinnin palvelut: Google-, Facebook- ja Instagram-mainonta, sisällöntuotanto sosiaalisen mediaan ja verkkosivustolle sekä kotisivujen hakukoneoptimointi.

Huomasimme heti, että saamme vastinetta rahoillemme. Ennen kuin yhteistyö varsinaisesti alkoi, teimme kotisivuillemme muutoksia, joiden ansiosta asiakkaat löysivät paremmin ostopaikkoihin kuten verkkoapteekkeihin.

Aiemmin olimme tehneet sisältöä vain sosiaaliseen mediaan. Olimme kyllä suunnitelleet sisällöntuotantoa, mutta sen toteuttaminen tuntui raskaalta ja kokonaisuuden hallinta artikkeleiden tilaamisineen tuntui työläältä. Nyt kaikki hoitui helposti.

Olen ollut erityisen tyytyväinen siihen, että digimarkkinointia on tehty tavoitteellisesti. Sisällöntuotanto on ollut systemaattista ja koko hommassa on selkeä juoni ja järki.

Vuodenvaihteessa julkaisimme uuden Ainoa-tuotesarjan, jonka digimarkkinoinnista Talentree myös vastaa.

Markkinoinnin analytiikka uudella tasolla

Yhteistyö Talentreen kanssa on sujunut hyvin. Kokonaispaketti on selvästi vähentänyt meidän työtaakkaamme ja kokonaisuus toimii.

Markkinoinnin osaaminen ja tietotaito tulee Talentreen puolesta. Meidän ei tarvitse kouluttaa itseämme digimarkkinoinnin ammattilaisiksi tai opetella Googlen hakukoneiden algoritmeja.

Myös markkinoinnin analytiikka on noussut aivan uudelle tasolle. Nyt pystymme seuraamaan helposti, millainen markkinointi toimii parhaiten. Voimme myös seurata liiketoiminnalle tärkeitä mittareita, kuten liikennettä jälleenmyyjien verkkoapteekkeihin.

Digimarkkinointi on onnistunut

Ja tulokset näkyvät! Kotisivujemme kokonaisuus toimii vahvana markkinointikanavana ja saamme siitä selkeästi markkinointihyötyä.

Hakukoneliikenne kotisivuillemme on kymmenkertaistunut alle vuoden aikana. Nyt kuukausittain kävijöitä tulee pelkästään hakukoneista 30 000, kun ennen luku oli alle 3000 kuukaudessa. Nämä ovat meille tärkeitä kävijöitä, koska he ovat asiakkaita, joilla on oikeasti ongelma tai tarve, jossa voimme auttaa.

Olemme saaneet myös ohjattua kävijöitä verkkoapteekkeihin huomattavista aiempaa enemmän ja kauppa niissä on kasvanut. Viime kuussa verkkoapteekkiin ohjautui noin 3000 kävijää kuukaudessa, vuosi sitten heitä ohjautui vain muutamia kymmeniä kuukaudessa.

Tulevaisuudessa verkkoapteekit tarjoavatkin meille sekä mahdollisuuksia että haasteita. Uskon, että asiakkaat siirtyvät yhä enemmän niiden käyttäjiksi.

Fennogate Finland Oy

Apteq on kuopiolaisen Fennogate Finland Oy:n tuotemerkki. Yritys valmistaa erilaisia terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyviä tuotteita, joita myydään kuluttajille apteekeissa. Vuonna 2010 perustettu yritys työllistää kuusi henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli 2,7 miljoonaa euroa. Tutustu yritykseen: apteq.fi

 

Kaipaako verkkosivunne uutta nostetta?

Suunnittelemme ja toteutamme kauppaa kiihdyttäviä kotisivuja, jotka toimivat saumattomana osana myyntiprosessiasi ja mahdollistavat tehokkaan digitaalisen markkinoinnin. Kysy lisää Eetultaeetu.huosianmaa@talentree.fi tai 044 200 8887

Hakukoneliikenne kotisivuillemme on kymmenkertaistunut alle vuoden aikana.

Antti Pylkkänen, toimitusjohtaja, Fennogate Finland Oy