Tänä päivänä indie-henkiseen sisällöntuotantoon ja brändi-identiteetin rakentamiseen on olemassa lukuisia työkaluja. Alla muutamia oivia esimerkkejä.

Varsinkin pienet, alkuvaiheen yritykset joutuvat kamppailemaan maltillisen, toisin sanoen olemattoman, markkinointibudjetin kanssa. Worry no more! Tänä päivänä indie-henkiseen sisällöntuotantoon ja brändi-identiteetin rakentamiseen on olemassa lukuisia työkaluja. Useissa työkaluissa on maksuttomia ominaisuuksia, ja rahalla voi tietenkin aina päivittää kokonaisuutta monipuolisemmaksi. Alla muutamia oivia esimerkkejä:

Visuaalisen identiteetin suunnitteluun – PIXABAY / PEXELS

 Ilmaisia kuvapankkeja löytyy verkosta useitakin; tässä kaksi omaa suosikkiani. Laadukkaat ja silmää miellyttävät kuvat houkuttelevat lukemaan blogiasi sekä uutisiasi ja tukevat sanallista viestintääsi uusin ulottuvuuksin. Oikein valitut, yhtenäistä linjaa noudattavat kuvat auttavat lisäksi rakentamaan brändi-identiteettiä ja puhuttelemaan oikeaa kohderyhmää. Kuvapankkeja käytettäessä on kuitenkin hyvä muistaa, että sama kuva saattaa tulla vastaan myös toisen yrityksen viestinnässä.

Tiedon visualisointiin – PIKTOCHART

Tiedon visualisointi ja infograafit ovat yksi kuumimista trendeistä. Hektisessä somevirrassa on helpompi saada pointti perille, kun tieto on tiivistetty silmäiltävään muotoon. Piktochart tarjoaa muokattavia esimerkkipohjia ilmaiseksi; monipuolisemmat personointimahdollisuudet aukeavat maksua vastaan. Käyttäminen vaatii hieman aikaa, hermoja ja näpertelyä, mutta lopputuloksesta on helppo tehdä persoonallinen ja mielenkiintoinen.

Somepostausten suunnitteluun, nro 1 – CANVA

Nyt jokainen voi olla oman yrityksensä AD. Canvan avulla luot helposti kauniita ja puhuttelevia somepostauksia eri kanaviin, rakennat infograafeja, suunnittelet iskulauseita, toteutat esitteitä ja muokkaat kuvia – you name it! Tarjolla on valmiita pohjia, joita voi muunnella tukemaan omaa identiteettiä muokkaamalla fonttia, taustakuvaa ja muita ominaisuuksia. Ilmaisella versiolla pääsee todella hyvin luovan työn alkujuurille, innostuneille on tarjolla myös maksullinen versio lisäominaisuuksin. Muista, ettei mielikuvituksella ole rajoja!

Somepostausten suunnitteluun, nro 2 – ADOBE SPARK POST

Itselleni verrattain uusi, mutta sitäkin positiivisempi, tuttavuus.  Ilmainen kuvankäsittelyohjelma, jolla voi helposti lisätä kuviin tekstiä, logon ja useita muita elementtejä. Käytössä on laaja kirjo valmiita pohjia, tai suunnittelun voi aloittaa aivan alusta. Plussana mobiilisovelluksen helppo käytettävyys ja videoiden editointi. Tähän aion tutustua tarkemmin!

Seuraajien kohtaamiseen – FACEBOOK INSTAGRAM LIVE

Elämme elävän kuvan somevuosia. Tulet vielä huomaamaan, että nimenomaan hetkessä toteutetut livelähetykset ovat pinnalla niin Facebookissa kuin tuoreeltaan Instagramissakin. Molemmista kanavista löydät helpot käyttöohjeet, ja kuvaaminen onnistuu muutamalla kilkkauksella. Live-lähetys antaa paljon anteeksi: tarkoitus onkin heittäytyä hetkeen ja olla rohkeasti oma itsensä. Muista kuitenkin, että toimivaan livelähetykseen pätee vanha kultainen sääntö: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Sisällönsuunnittelu ja oman markkinoinnin toteuttaminen pienellä budjetilla ei siis jää ainakaan keinoista kiinni. Muistathan kuitenkin ennen toimeen ryhtymistä teroittaa itsellesi AINAKIN seuraavat someläsnäolon peruskysymykset: miksi, kenelle, mitä, missä ja milloin. Huomioi myös, että usein onnistunut someläsnäolo vaatii jotain omaa, jotain lainattua ja jotain ostettua.

 Persoonallista näkyvyyttä toivottaen, Kaisa