Mitä on strategiatyö juuri nyt?
Mitä yritysten ja johtoryhmien tulisi tässä ajassa huomioida, kun lähdetään tekemään strategiaa?
Tarve kehittää pk-yritysten muutoskyvykkyyttä ja uudenlaista liiketoiminnallista osaamista on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. Megatrendeinä vastuullisuus ja teknologinen murros haastavat yrityksiä pohtimaan myös strategisella tasolla, millaisia vaikutuksia näillä on omaan liiketoimintaan.
Strategia NYT! -seminaari pureutuu vastuullisuuden ja kestävän digitaalisuuden teemoihin strategian näkökulmasta.
Aamu sisältää tiukkaa puhetta vaikuttavasta strategiasta sekä vastuullisuuden ja digitaalisuuden huomioimisesta ja näkymisestä strategiassa. Puheenvuorojen, yritysesittelyiden ja paneelikeskustelun kautta avataan näkymiä sille, mitä on kestävä kasvu ja miten sitä johdetaan.
Talentree tarjoaa läsnäolijoille aamukahvit ja pientä aamupalaa. Aamupäivän puheenvuoroja voi seurata myös etänä.
Aikataulu ja ohjelma:
7.30 Aamun avaus, kahvit ja aamupala
7.45 Vaikuttavan strategiatyön salat, Antti Haapakorva
Miten johtaa strategiaa tässä ajassa? Miten varmistaa sen toteutuminen? Talentree Oy:n toimitusjohtaja Antti Haapakorva jakaa kokemuksensa ja oppinsa kotimaisten kasvuyritysten strategiatyöstä. Saat työkaluja yleisiin strategiatyöhön liittyviin haasteisiin ja vinkkejä aidosti vaikuttavaan strategiatyöhön.
8.15 Tietoturvaisku, Santeri Siltala
Miten tieto- ja digitaalinen ympäristömme on muuttunut? Mitkä ovat tärkeimmät toimenpiteet liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi tietoturvan näkökulmasta? Puheenvuorossa Talentree Oy:n ohjelmistoliiketoiminnan johtajan Santeri Siltalan kanssa paneudutaan tietoturvan saloihin ja kyberturvallisuuden tilannekuvaan tässä ajassa.
9.00 Mitä strategiassa kannattaa huomioida NYT? -paneelikeskustelu, Antti Haapakorva
Maailman murros haastaa yrityksiä ketterään strategiatyöhön, jossa ollaan sekä muutoskyvykkäitä että muutosnopeita. Lisäksi yrityksen tulee olla megatrendien suhteen kaukonäköinen ja pohtia strategisesti, mitä esimerkiksi vastuullisuuus ja digitaalisuus tarkoittavat meille. Liiketoiminnan kasvun tulee olla tänä päivänä monella tapaa kestävä ja siihen johtajat tarvitsevat työkaluja. Paneelikeskustelussa tuodaan näkökulmia yritysten kestävän kasvun johtamiseen ja strategiatyöhön muuttuvassa maailmassa.
Paneelikeskustelun juontajana toimii Antti Haapakorva. Keskustelun osallistujina Kaija Savolainen/Kuopion alueen kauppakamari, Paula Aikio-Tallgren/Savon Yrittäjät, Juho Rissanen/Vararengasravintolat Oy sekä Hannele Ranta/SP Stainless Oy.
9.45 Kohti kestävämpää kasvua, case-esimerkit
Juuri päättyneeseen Strategia NYT! -valmennusohjelmaan osallistuneet Ravistamo Oy ja Fennogate Oy kertovat omasta matkastaan vastuullisuuden ja kestävän digitaalisuuden kehittämisen parissa. Valmennusohjelman tavoitteena oli uudistaa yrityksen strategia vastaamaan kestävän kasvun ja teknologisen murroksen vaateita sekä kehittää osaamista johtaa näitä megatrendejä osaksi liiketoimintaa. Valmennusohjelmaan osallistui 15 yritystä eri toimialoilta.
10.15 Strategia NYT! -valmennusohjelman tulokset, Antti Huuskonen
Strategia NYT! -valmennusohjelman projektipäällikkö ja Talentree Oy:n liiketoimintakonsultti Antti Huuskonen päättää päivän ja kertoo, millaisia tuloksia valmennusohjelman avulla saatiin aikaan. Kuulet myös, millaisia kestävään kasvuun liittyviä hankkeita tai projekteja alueella on alkamassa, joihin voi vielä lähteä mukaan.
10.30 Ohjelma ja etäyhteys päättyvät
Kaikille osallistujille jaetaan sähköinen työkirjapohja strategian laatimisen tueksi. Läsnäosallistujana voit lisäksi napata mukaasi Pelastetaan strategia! Pöytälaatikosta päivittäiseksi työkaveriksi -kirjan, jossa esitellään selkeä nelivaiheinen malli strategiatyön läpivientiin ja avataan parhaat vinkit systemaattisen toteutuksen ja vaikuttavan johtamisen tueksi.
Tapahtuma on maksuton. Voit osallistua myös vain haluamiisi puheenvuoroihin, läsnä tai etänä. Tapahtumapaikka on KPY Novapolis CoWork (Microkatu 1M, 70150 Kuopio).
Tilaisuus on Strategia NYT! -hankkeen päätösseminaari. Hankkeen päätoteuttajana toimi Talentree Oy. Hanke rahoitettiin EU-osarahoituksen ja Etelä-Savon ELY-keskuksen tuella.