Kaupan myötä Siili jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ja saa riveihinsä lisää vahvaa ohjelmistokehitysosaamista.

Siili Solutions Oyj on tänään allekirjoittanut kauppakirjan, jolla se on sopinut ostavansa Talentree Oy:n ohjelmistokehitykseen keskittyneen liiketoiminnan. Tavoitteena on toteuttaa liiketoimintakaupan täytäntöönpano toukokuun alkuun mennessä. Kaupan myötä Siili tekee uuden aluevaltauksen Kuopioon ja vahvistaa ohjelmistokehitysosaamistaan 11 uuden ammattilaisen voimin. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Talentree on strategialähtöiseen liiketoiminnan kehittämiseen keskittynyt, noin 50 osaajan asiantuntijayritys, joka on niittänyt tunnustusta myös erinomaisena työpaikkana: yhtiö sai Great Place to Work -sertifioinnin vuonna 2021. Yhtiön kotipaikka on Kuopiossa. Kaupan jälkeen Talentree jatkaa toimintaansa liikkeenjohdon konsultoinnin ja taloushallinnon ulkoistuspalveluiden parissa.

Siilin tavoitteena on luoda Kuopion toimipisteestä yksi kaupungin houkuttelevimmista it-alan työpaikoista. Tavoitteen se aikoo lunastaa muun muassa tarjoamalla työntekijöilleen mielenkiintoisia asiakasprojekteja ja oman osaamisen kehittämismahdollisuuksia, sekä panostamalla ihmiskeskeiseen ja aidosti välittävään kulttuuriin. Siili aikoo kasvattaa Kuopion toimipisteen henkilöstömäärää merkittävästi tulevina vuosina.

“Haemme strategiamme mukaisesti kannattavaa kasvua niin orgaanisesti kuin yritysostojenkin kautta, ja siksi tämä kauppa oli luonnollinen askel kasvumme vauhdittamiseksi. Talentreen ohjelmistokehitysosaaminen ja kulttuuri kohtaavat erinomaisesti Siilin kanssa, joten palaset loksahtivat helposti paikoilleen. Haluan toivottaa talentreeläiset lämpimästi tervetulleiksi Siiliin,” sanoo Siilin toimitusjohtaja Tomi Pienimäki.

“Tiivistämme strategiaamme kohti ydinosaamisalueitamme eli liikkeenjohdon konsultointia ja taloushallinnon ulkoistuspalveluita. Siili tarjoaa ohjelmistotiimillemme parhaan mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti ja omien intohimojensa suuntaisesti. Asia eteni lopulta nopeasti, sillä Siilillä ja Talentreellä on samanlainen arvopohja ja inhimillinen kulttuuri,” sanoo Talentreen toimitusjohtaja Antti Haapakorva.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Tomi Pienimäki
040 834 1399
tomi.pienimaki@siili.com

Toimitusjohtaja Antti Haapakorva
044 056 7444
antti.haapakorva@talentree.fi

Siili Solutions Oyj

Siili Solutions Oyj on digitaalisen muotoilutoimiston ja teknologian moniosaajan
ainutlaatuinen yhdistelmä. Kaiken työmme lähtökohtana on syvällinen ymmärrys
ihmisen käyttäytymisestä. Siili on asiakkaalle paras kumppani, kun haetaan kasvua,
tehokkuutta ja kilpailuetua digitaalisin keinoin. Siilillä on toimistot Suomessa,
Saksassa, Puolassa, Unkarissa, Hollannissa, Itävallassa, Isossa-Britanniassa ja
USA:ssa. Siili Solutions Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n
pörssilistalla. Siili on kasvanut kannattavasti perustamisestaan vuodesta 2005
lähtien.

Talentree Oy

Talentree Oy on kuopiolainen, valtakunnallisesti toimiva asiantuntijaorganisaatio, jonka osaamisen keskiössä on strategialähtöinen yritysten kehittäminen. Yhtiön pääpalvelualueita ovat strategiakonsultointi, johtamisen ja HR:n kehittäminen, vastuullisuuskonsultointi, digitaalinen markkinointi ja taloushallinnon ulkoistuspalvelut. Kuluvalla tilikaudella yhtiön liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa.