Tulevaisuus nähdään liian usein mustavalkoisena. On tekoäly vastaan inhimillinen ajattelu, robotit vastaan ihmiset. Joka toisessa tulevaisuutta kuvaavassa artikkelissa kuvitus on haettu Terminator-elokuvasaagasta. Ei ole kumma, jos vähän ahdistaa.

Kieltämättä monet aikamme tulevaisuusvisiot ovat kylmääviä. Pelkästään muutosnopeus on juuri nyt sellainen, että Afrikan savanneilta muutama sata tuhatta vuotta sitten esiin kömpinyt homo sapiens laittaa herkästi sormen suuhun. Ja vaikka sormea kannattavassa ranteessa on älykäs urheilukello, erottaa itse sormen esi-isien vastaavasta lähinnä karvojen määrä.

Yritykset näkevät usein muutoksen ensimmäisten joukossa – ovathan ne usein itse sitä luomassa. Silti, ja juuri siksi, muuttuu yritysjohdonkin toimintaympäristö yhä kaoottisemmaksi. Päätöksiä täytyy tehdä yhä nopeammin, yhä kasvavaan informaatiotulvaan pohjautuen.

Muutoksen kiihtyessä on tärkeää erottaa olennainen epäolennaisesta.

Koemme, että tehtävämme on auttaa asiakkaitamme maailman jäsentämisessä. Muutoksen kiihtyessä on tärkeää erottaa olennainen epäolennaisesta.

Myös asenteella on merkitystä. Me emme ajattele tulevaisuudesta joko–tai. Meidän mielestämme se on sekä–että. Teknologia helpottaa elämäämme monin tavoin yhä kiihtyvällä tahdilla, mutta inhimillisyydelle on aina sijansa. Teknologia ja inhimillisyys käsi kädessä varmistavat, että tulevaisuutta – vaikka se taatusti uusi ja ihmeellinen onkin – ei tarvitse pelätä.

Muutos vaikuttaa, totta kai, myös omaan toimintaamme. Toimintaympäristön muuttuessa perinteiset tavat palvella asiakkaitamme eivät mielestämme enää päde. Oheinen, strategiastamme otettu kaappaus kuvaa suhtautumistamme liiketoiminnan kehittämisen markkinaan.

 

 

Kuvitteellisen tasasivuisen kolmion kärjissä ovat perinteiset mainostoimistot, konsulttitoimistot ja IT-kumppanit. Keskellä on asiakas, jota kaikki toimijat omasta kulmastaan lähestyvät. Samalla ne lähestyvät toinen toisiaan. Konsulttifirmat palkkaavat koodareita, softafirmat puhuvat liikkeenjohdon konsultoinnista ja mainostoimistot liiketoimintamuotoilusta. Me haluamme olla perinteiset tulokulmat surutta sotkeva hybridikumppani, joka luontevasti asemoituu kuvan keskelle, asiakkaamme viereen. Toimintaamme on aina ollut vaikea lokeroida; jatkossa se tulee olemaan entistä vaikeampaa.

Palvelulupauksemme sisältää kolme elementtiä:

  • Ymmärrämme ihmistä. Panostamme jatkuvasti kahteen asiaan: tyytyväisimpiin asiakkaisiin ja tyytyväisimpiin asiantuntijoihin, jotka intohimollaan varmistavat ensin mainitun. Kehittämisessä katseemme on aina ensisijaisesti ihmisen ymmärtämisessä, minkä pohjalta toteutamme uniikkeja ratkaisuja. Ilman ihmistä ei paraskaan teknologia toimi.
  • Ymmärrämme teknologiaa. Tekninen kehitys alkaa olla pisteessä, jossa useimmat ratkaisut eivät jää teknologiasta kiinni; käytännössä mielikuvitus rajoittaa enemmän. Silti teknologia ei ole itseisarvo: voittavat organisaatiot ovat ylivoimaisia omien asiakkaiden tarpeiden tunnistamisessa. Teknologiaymmärryksellä kuorrutettu palvelu- ja liiketoimintamuotoilu varmistavat, että ylivoimainen asiakashyöty voidaan rakentaa moderneimmalla mahdollisella tavalla.
  • Ymmärrämme liiketoimintaa. Jokaisen yrityksen on uudistuttava jatkuvasti. Uudistuminen ei ole pelkkää lineaarista kasvua, vaan jatkuvaa parantamista ja vahvistumista. Siinä yrityksen toimintaa optimoidaan vastaamaan liiketoimintaympäristön muutoksia ja tuottamaan parhaita asiakashyötyjä. Jatkuvaan uudistumiseen uskovissa organisaatioissa tärkeintä ei ole lopputulos, vaan yhdessä oppiminen ja kokemuksien kartuttaminen. Niin kuin puun runko, joka kerää vuosirenkaita kasvaessaan.

Palvelulupauksemme toteuttaminen luo myös kilpailuetumme: väitämme, että harva pystyy edellä kuvatut lupaukset aidosti lunastamaan – kaikki kerralla. Käytännössä lupauksen lunastaminen tarkoittaa toimimista hybriditiimeittäin, joissa eri alojen asiantuntijat, talentit, toimivat maksimaalisen tuloksen eteen.

Uudistetun nettisaittimme kautta saat kuvan siitä, miten voimme auttaa Sinun yritystäsi – jos uskallat päästää vinhasti pyörivän kasvuhyrrämme tavoitteidesi eteen työskentelemään.

Malttamattomin terveisin, Antti Haapakorva